Notis: Palolems invånare kräver bättre infrastruktur för turismen

I ett öppet brev till Isidore Fernandes, medlem i den lagstiftande församlingen, kräver Palolems befolkning att servicevägen till Palolem samt övrig infrastruktur och faciliteter uppgraderas och repareras inför kommande turistsäsong, det rapporterar Times of India.

Palolem Coastal Citizens Group

Kravet kommer från en grupp som kallar sig  Palolem Coastal Citizens Group. Ett memorandum lämnades in till delstatens chefsminister Pramod Sawant under ett besök i Canacona nyligen. I detta kunde man läsa att området redan nu börjat ta emot ett flertal turister och att klagomål redan börjat strömma in om bland annat den dåliga vägen som leder fram till Palolem. Förutom att den är full av hål är vägen också för smal, enligt gruppen. Efter att ha drabbats så hårt ekonomiskt av pandemin kan de nu inte riskera att förlora turism på grund av en söndersmulad infrastruktur.

Saknar också parkeringar samt övrig viktig infrastruktur

Det är inte bara vägen som inte håller måttet, intressenter i områdets turistnäring pekar också på avsaknaden av parkeringsplatser. Det finns ett behov av minst 300 nya platser så många som anländer till orten vänder tillbaka då de inte kan parkera sina fordon. Elnätet behöver sig också en nödvändig upprustning då området ofta får genomlida långa elavbrott.

Läs mer

Läs mer om Goa på Indien.nu 

https://timesofindia.indiatimes.com

Foto Kotagauni Srinivas på Unsplash

Nyhetsämne