Ny aktör för boende i Indien lanseras inom kort

InterHomeAtt boka eller inte boka sitt boende i Indien i förväg är lite av en vattendelare hos Indienresenärer. Å ena sidan har vi de extremt budgetkänsliga backpacker-resenärerna som letar efter det absolut billigaste boendet utan tanke på komfort. För inte så många år sedan var det denna grupp som var den absolut största gruppen av resenärer. Vissa tågluffade inte bara i Indien utan valde att resa landvägen mellan Sverige och Indien och gjorde allt fö att vara borta så länge som möjligt. Idag är resenärerna till Indien mer uppblandade och många av oss föredrar istället komfort och säkerhet framför de billigaste möjliga boendena.

Fullbokade boenden under säsong

Trots att Indien har en enorm mängd boenden i alla möjliga (och smått omöjliga) prisklasser händer det att nästan allt i en hel stad är slutsålt veckor och till och med månader i förväg. Det kan bero på en speciell festival och till och med ett stort fett indiskt bröllop. Vissa bröllop har tusentals gäster som alla ska ha rum så nära platsen som möjligt. Lägg där till den stora turistsäsongen under den svenska vintern så kan även det sista rummet vara bokat.

Boka din resa på egen hand

Som vi tidigare skrivit om är det nu enklare än någonsin (och billigare!) att boka och planera sin egna resa till Indien. Visum till Indien kan man idag ordna helt online, priserna på flygbiljetter kan lätt jämföras och bokas till fantastiska priser direkt från din dator eller mobil och boendet lika så. Har du dessutom laddat ner Uber-appen är det inte heller något problem att boka taxiresan från flygplatsen till boendet både billigare och enklare än från flygplatsens diskar.

Säker bokning från internationella boknigssajter

För att boka sitt boende i förväg finns många olika alternativ från såväl Sverige som från indisk sajt. En fördel med att boka från en svensk sajt är att informationen är lättare att förstå samt att det kan vara säkrare och enklare att betala med våra svenska betalkort.

Sajter så som Booking.com och Hotels.com är stora välkända aktörer som är säkra och välkända men nu lanseras ett nytt spännande alternativ snart för Indien. Interhome skiljer sig från de andra sajterna för online-bokningar genom att erbjuda boenden i hela lägenheter, stugor och hus. I dagsläget finns Interhome i ett trettiotal länder och förhoppningen är att man ska vara gång i Indien inför kommande säsong. Givetvis är sajten helt på svenska och har klar och tydlig information och bilder från alla boendealternativ. Ett perfekt alternativ för dig som vill resa med hela familjen eller med kompisgänget.

Så vad väntar du på? Börja planera din resa till Indien idag. Ju närmre avresedagen du kommer, desto dyrare brukar såväl flygbiljetter som boenden bli. Spana in våra reseguider och praktiska tips genom menyerna ovan. Har du frågor? I vårt forum finns det flera personer som kan hjälpa dig med alla dina funderingar, såväl stora som små.