Slipp dyra valutapåslag och uttagsavgifter under din vistelse i Indien

Har du äntligen fått bokat den efterlängtade semestern som tar dig till Indien? Underbart! Indien är ett fantastiskt land som har mycket att erbjuda. Men, med en annan valuta gäller det att hålla koll på växlingskurser och ha kontanter eller andra medel redo för att inte göra semestern mer kostsam än den redan är.

Valutapåslag (avgift för att växla till annan valuta) samt avgifter för kontantuttag är två vanliga orsaker till att resan blir dyrare än man först räknat med. En uttagsavgift på exempelvis 3% av det uttagna beloppet kanske inte låter mycket men i längden byggs kostnaden upp och till slut så har man spenderat flera hundra kronor på att ta ut sina egna pengar.

Att växla en rejäl summa kontanter till rätt valuta innan avresa låter kanske som en självklar lösning men är inte alltid det bästa rådet vi kan ge om du inte ska resa längre än ett par dagar. Man vill alltid anpassa mängden kontanter man har med sig utefter reslängden, annars står man där när resan är över med kontanter i annan valuta.

Är det istället så att man behöver göra kortköp i Indien så kan man istället åka på dyra avgifter för valutaväxling. Både uttagsavgift och valutapåslag går dock att undvika med hjälp av ett kreditkort.

För att hitta ett kreditkort som lämpar sig för resan till indien kan du besöka Kreditkort.com som jämför och listar bäst resekort.

Nyttja ett kreditkort utan valutapåslag

I de fall då man vill eller måste göra kontantuttag på plats i Indien så kan vi starkt rekommendera att man använder sig av ett kreditkort utan valutapåslag. Ett kreditkort utan valutapåslag innebär att man inte betalar någon avgift för köp som sker med kortet i en annan valuta. På så sätt kan man spara mycket pengar.

 Är man exempelvis en familj på fem personer som spenderar 2 veckor i Indien och under den tiden spenderar 100 000 kronor kan man med ett kort utan valutapåslag spara upp till 3 000 kronor. Detta exempel utgår från att ett kort med 3% valutapåslag använts. Oavsett så finns det pengar att spara och sparade pengar innebär mer över till nästa resmål.

Uttagsavgiften då?

Det finns, som vi nämnde, även kreditkort utan avgift för kontantuttag. Dessa kort gör det möjligt att kostnadsfritt ta ut kontanter i bankomater, har kortet valutapåslag får man dock betala växlingsavgift om man gör ett uttag i en annan valuta. Att hitta ett resekort utan både valutapåslag och uttagsavgift är i dagsläget tyvärr svårt.

Man får helt enkelt lösa situationen genom att kompromissa. Införskaffar man ett kreditkort utan valutapåslag får man bara se till att ta växla rikligt med kontanter innan avresa så att man inte behöver göra uttag på plats. Har kortet istället ingen uttagsavgift så blir det tuffare att undvika valutapåslaget då man behöver ta ut kontanter i annan valuta.

Bank Norwegian - ett av de bättre resekorten idag

För att runda av våra tips om hur man kan undvika dyra avgifter för valutapåslag och kontantuttag när man är i Indien vill vi tipsa om ett riktigt bra resekort. Kreditkortet ifråga är det Som Bank Norwegian ger ut.

Kortet är ett resekort rakt igenom och är idag ett självklart val av kort för många resenärer. Kortet har fria kontantuttag i utlandet, reseförsäkring samt ett bra bonusprogram. Bonuspoäng samlas på alla köp som görs med kortet och som sedan växlas in mot flygresor hos Norwegian. Det går alltså samla ihop tillräckligt med poäng för att flyga tur och retur till Indien, helt kostnadsfritt.

Kortet har en maxkredit på 100 000 kr för dig som vill kunna handla på kredit och du betalar aldrig en årsavgift för att äga kortet.

Avslutningsvis

Ett kreditkort kan i slutändan inte göra ditt resande gratis men det kan hjälpa att dra ned på dina kringkostnader då du är på resande fot. Framför allt anser vi att det viktigaste är att kortet inte har ett valutapåslag då detta är svårare att kringgå. Uttagsavgift går att lösa genom att ta ut rikligt med kontanter innan avresa. Se till att läsa på mer om kreditkort innan du ansöker om du känner dig osäker på vad som gäller och se till att kortet har en reseförsäkring. På så sätt kan du känna dig lite tryggare under din vistelse i Indien och kan lägga all energi på att njuta av din semester.