Snart dusch och toalett vid Goas strandrestauranger (Beach shacks)

En ny policy för Goas så kallade Beach Shacks (enkla säsongsbyggda restauranger på stranden som ofta håller med solsängar) håller på att utformas av delstatsregeringen. Klart är att restaurangerna i framtiden kommer behöva riktiga toaletter och sötvattensduschar samt omklädningsrum. Den nya policyn sägs enligt chefsministern Manohar Parrikar bli införd redan inom ett par månader och lagom till turistsäsongen 2012-2013. Huruvida alla drygt 300 licenserade restauranger behöver samma facilliteter eller om flera kan dela framgår dock inte ännu.

Beach Shack i Goa
Beach Shack i Goa

Många av Goas 1,6 miljoner årliga besökare (varav ca en halv miljon är utländska besökare) har länge önskat liknande facilliteter på stränderna och tidigare varit tvingade att duscha och byta om på hotellet. Goas turistminister, Dileep Parulekar, säger också att parkeringsplatser och höga lampposter för ökad säkerhet på natten är en del av planen.

För att höja säkerheten ytterligare föreslår man även att bygga ett högt vakttorn vid stranden i Baga. Dessutom ska speciella områden för vattensporter delas upp för att förhindra olyckor mellan båtar samt vattenskotrar etc. och badgäster.

Läs mer om Goa

Källa:
http://timesofindia.indiatimes.com