Stränderna i Kerala, Indien, öppnar 1 november

Stränderna i den indiska delstaten Goa har varit stängda sedan Indien inledde sina hårda restriktioner mot Corona i mars. Öppnandet av delstatens stränder sker i fas två av öppnandet av delstatens olika funktioner. Öppnandet sker dock med restriktioner.

Fas 1

Den 12 oktober 2020 öppnade Kerala upp vissa delar av delstatens turism och övriga infrastruktur. I och med fas ett tillät delstatsregeringen de så kallade Hill-Stations (bergsbyar) att öppna. Backwater med dess husbåtar tilläts också att öppna tillsammans med delstatens äventyrs-resorter.

Kerala-dagen

Delstaten tog beslutet att ta steget till fas två under den så kallade Kerala-dagen som firas i området under den första november. Att öppna stränderna denna dag är en viktig symbol och ett viktigt steg för delstatens turistindustri. För även om stränderna i Kerala inte är lika populära och välkända som dem i Goa lockar de ändå mycket turism

Social distansering och mer

Det är inte bara social distansering som nu gäller på Keralas stränder. Kontrollpunkter sätts också upp där temperaturen på alla besökare kontrolleras. Besökare förväntas bära såväl badkläder över de privata regionerna så som mask över ansiktet. För att få besöka hotell i Kerala måste du boka online och fylla i en hälsodeklaration. Att bada i pooler är heller inte tillåtet tills vidare.

Läs mer

Läs mer om Kerala i våra reseguider här!

Källa: P.I.B

Nyhetsämne