Tips för en billigare resa till Indien

Ju längre bort ett land ligger, desto dyrare flygbiljetter. Med lång flygtid väljer man gärna att vara borta längre än en vecka och det innebär en dyrare semester. Själva resan ska inte kosta mest. Frågan är hur du kommer undan billigare utan att välja den långsammaste färdmetoden? Med flyg får du mer tid att njuta av semestern och har tid att upptäcka mer av Indien!

Off-season

Fundera på att åka under lågsäsongen i Indien. Högsäsong är mellan oktober-mars med varma, men inte heta, dagar och stabilt väder. Sommaren räknas helt klart som lågsäsong eftersom monsunen drar in under juni-augusti med mycket regn och hårda vindar. Inte direkt semesterväder. Men att åka i slutet på mars eller under april-maj kan ge dig fint väder till billigare priser.

Rätt dag

Till och med att boka in rätt dag kan ge dig några hundra kronor rabatt på priset. Vissa dagar flyger folk mer sällan, flygbolag delar ut billigare biljetter för att uppmuntra bokningar och därmed flyga med så fulla plan som möjligt. Oftast är det tisdagar och onsdagar som är de billigaste dagarna. Att resa mitt i veckan kostar fler semesterdagar och de som flyger inom jobbet flyger för det mesta i början eller slutet av veckan. 

Jämför biljetter

Och som men många köp vi gör, ska du alltid jämföra flygbolagen mot varandra. Det finns många bolag som flyger mellan Sverige-Indien och priserna varierar enormt. Ta dig tiden att se besöka en jämförelsesajt som Avionero och se vilka prisintervaller som finns. Det ger en bra indikation på vilka flygbolag som ger dig den billigaste biljetten till drömresemålet! 

Ibland kan det så klart vara värt att lägga några tusenlappar extra för att slippa långa mellanlandningar eller möjligheten att uppgradera till business class. Söker du det absolut billigaste kan du förvänta dig att behöva mellanlanda åtminstone en gång med några timmars väntan på en annan flygplats.