Tre obebodda öar öppnas upp i den indiska ögruppen Lackadiverna

För några dagar sedan kunde vi berätta att viceguvernören på Andamanöarna i öst planerar för att öppna upp fler öar för turismen, nu berättar turistdepartementet på Lackadiverna att de redan beslutat att öppna upp fler öar på Lackadiverna. I dagsläget är enbart sex av ögruppens öar öppnade för turism, vilket nu förväntas utökas till nio inom de kommande åren.

Lackadiverna är en ögrupp bestående av 36 öar till väst om det indiska fastlandet. Ögruppen ligger 22-44 mil från Keralas kust och nås via såväl färja som flyg från Kochi och Calicut. 

Planen är att nya lyxanläggningar ska byggas i ett samarbete mellan privata företag och staten. För att kunna klara av den ökade anströmningen av turister planeras också för nya färjor samt flygplan som kan landa på vatten. Bland de aktiviteter som förväntas upphandlas inom den närmsta framtiden finns bland annat dykning, vattenskoter, djuphavsfiske och vindsurfning. 

Turistdepartementet har dock inga planer på att göra Lackadiverna till vilket resmål som helst, det handlar fortfarande om nischturism med ett fåtal besökare. I dag tar ögruppen enbart emot ungefär 17 000 besökare per år.

Indien.nu har tyvärr inte haft möjlighet att besöka Lackadiverna ännu och saknar därför resguide. Har du besökt ögruppen? Kommentera gärna nedan.

Källa: http://www.hospitalitybizindia.com

Nyhetsämne