Uttar Pradesh tillåter mikrobryggerier

Goda nyheter för ölälskare kommer i skummande halvliterglas. Nu serverar delstaten Uttar Pradesh goda nyheter för några av landets mest populära turistdestinationer. Mikrobryggerier ska bidra till glada turister och en ökad ekonomi.

Tillåtet i flera delstater

Sedan tidigare har mikrobryggerier varit tillåtna i flera indiska delstater populära hos turister. Delstaterna där man kan få ett skummande glas nybryggt öl är:

  • Andhra Pradesh
  • Delhi
  • Haryana
  • Karnataka
  • Kerala
  • Maharashtra
  • Telangana

Den enormt snabbväxande staden och förorten till Delhi, Gurgaon (Gurugram) har sedan tidigare varit omåttligt populär för dess mikrobryggerier och craft beer. Nu får alltså förorten i väst och lika snabbväxande staden Noida (som trots att den sitter ihop med Delhi ligger i delstaten Uttar Pradesh) konkurrera på samma villkor.

Vad är ett mikrobryggeri och vem får öppna ett?

Ett mikrobryggeri är ett litet ölbryggeri som brygger öl för konsumtion i en lokal ofta i direkt anslutning till bryggeriet. Enligt det nya lagtillägget i bryggerilagen i Uttar Pradesh får et mikrobryggeri tillverka max 600 liter öl per dag eller 210 000 liter öl per år. Bryggerier får öppnas i hotell, barer, resorter och restauranger som sedan tidigare har alkohollicens. 

Kostanden för en licens är relativt beskedliga med en ansökningskostnad om rs 50 000 INR, licensavgift på rs 200 000 INR och ekonomisk säkerhet på rs 100 000 INR

Uttar Pradesh populära turistorter

Delstaten Uttar Pradesh är Indiens folkrikaste och här hittar man också några av landets populäraste turistdestinationer. Vad sägs om att kunna svalalka sig med en nybryggd pint efter ett besök av Taj Mahal i Agra eller i hotellområdet i Varanasi? 

Hitta resan till och i Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Välj avreseort i Indien för att hitta inrikesflyg

Läs mer

Resguider till Uttar Pradesh

Hindustan Times