GURU! En resa i underlandet

Bokfakta
Författare
Zac O’Yeah
Förlag
Ordfront Förlag
Språk
Svenska
Genre
Biografier
Filosofi & religion
Resor
Upplaga
2005
Zac O’Yeah, författare till flera böcker om Indien, skriver i sin nyaste bok GURU! om sitt sökande efter religion, andlighet och livets mening i Indien. Han reser kors och tvärs över landet och avslutar resan i Sri Lanka, utan några definitiva svar, men kanske aningen klokare.

Under resans gång bjuds läsaren på både typiska resenärsanekdoter som många Indienresenärer kan känna igen sig i och dessutom en väldigt bra guide till indisk religion och andlighet, samt beskrivningar över alla de gurus och heliga personer vars namn man ofta stöter på i Indien, såsom Osho och Sai Baba. Vidare ges beskrivningar över heliga orter och platser och hur dessa har blivit vallfärdsorter och pilgrimsmål.

Boken är både underhållande och rolig, intressant och allmänbildande. Den ger svar på många av de frågor såsom vem, vad, hur och varför, som man ofta ställer sig under en resa i Indien. Alla som är nyfikna på Indiens religioner och alla de gurus som verkar, borde läsa denna bok. För övriga, är boken väldigt rolig läsning, inte minst kåserierna över en resenärs vardag, samt underhållande beskrivningar över Zac O’Yeahs samt andra människors andliga strävanden.

Guru! En resa i underlandet finns bland annat att köpa på Bokus

/Pia Krakowski.
pia@indien.nu