Förutom recepten får vi en genomgång av de olika indiska köken som skiljer sig beroende på olika klimat och de olika kulturella influenser som de stått under samt en genomgång av några av de vanliga och kanske mer ovanliga kryddorna och metoderna som används i de indiska köken.
Bland recepten finns något för alla. Här hittar du lättlagade veganrecept, kryddiga grytor med kött, fisk och kyckling och givetvis finner du även recepten på några olika indiska bröd, efterrätter och snacks. Alla recept har stora färgbilder och lätta steg-för-steg anvisningar så det är svårt att misslyckas med maten.
Hur smakar då maten? Jag har själv lagat flera av maträtterna ur boken och resultatet har varit till belåtenhet för både mig och mina gäster, men eftersom recepten är anpassade efter svenska förhållanden får man kanske inte riktigt samma smakupplevelse som hemma hos en indisk familj i det gästvänliga landet i öst. Denna bok är perfekt för dig som vill lära dig laga god och ofta billig mat och samtidigt få en nära-Indien-upplevelse.
Boken hittar du på Indiska.
/Henric