Den Sjätte Gudinnan

Bokfakta
Författare
Karin Alfredsson
Förlag
Damm förlag
Språk
Svenska
Genre
Deckare
Skönlitteratur
Karin Alfredsson, journalist och författare har ägnat mycket tid till att följa kvinnors livsöden i många delar av världen. I boken Den Sjätte Gudinnan skildrar hon kvinnoöden i Indien och ger oss läsare en chans att få följa dem i en spännande men skrämmande sanning. En bok om hur kvinnor mot all förmodan kan lyckas att överleva i en mansdominerad värld och för oss västerlänningar, ett uppvaknade i hur kvinnor på andra platser i världen kan ha det.

I boken Den Sjätte Gudinnan får vi följa läkaren Ellen Elg som på ett FN-uppdrag får åka till Indien. I Indien ska hon göra en sammanställning över resultatet av en biståndssatsning för att ge en bättre mödravård och mer jämställdhet i hemmen. FN-uppdraget gör Ellen tillsammans med den Indiska juristen Madhu som har mänskliga rättigheter som sin specialitet. På sin resa får hon uppleva en ny värld och kultur och möta olika kvinnor som av olika skäl korsar hennes väg och varandras. Kvinnorna har alla råkat ut för olika brott som fortfarande idag inte är ovanliga i Indien.

Detta är en mycket fängslande bok som man bara inte kan lägga undan. Den berör och upprör men som läsare kan man känna hur de kvinnor vi möter i boken känner och vad de har fått uppleva. Det är lätt att leva sig in i boken med bra beskriven miljö och man kan nästan känna lukten av Indien i boken.

Boken finns att köpa på Bokus som såväl inbunden, pocket och ljudbok.