En guide till New Delhi - upptäck mycket på kort tid

Att besöka New Delhi, Indiens huvudstad för första gången är en omtumlande upplevelse. Färgerna, alla människor, dofterna och ljuden kan minst sagt ge ett förvirrande intryck. New Delhi är en del av Delhi och ett av nio distrikt. Egentligen räcker inte en livstid för att lära känna hela Delhi och alla intressanta platser.

New Delhi är ofta första stoppet under resan till Indien då det går att hitta riktigt billiga flygbiljetter dit. Därför kan det även vara en bra bas för att besöka några av de större sevärdheterna innan du reser vidare till Goa, Mumbai eller Kerala.

Enkelt att förboka sina utflykter från New Delhi

Åker du till Delhi för första gången är det att rekommendera att förboka utflykter. Du kommer förstå varför när du är på plats varför. Det kan vara skönt att slippa ge sig ut i myllret och hetsen för att boka utflykter . Ett bra alternativ är hellotickets.se där du hittar många olika alternativ. Från privata rundturer i Delhi till lite längre dagsutflykter för att se Taj Mahal och Agra.

Vill du utnyttja tiden i Delhi på bästa sätt kan du även förboka resor till den gyllene triangeln. Då får du guidade utflykter till Delhi, Agra och Jaipur som du hinner se på runt tre dagar. Ett perfekt alternativ för dig som vill resa vidare utan att missa de klassiska sevärdheterna.

Ont om tid? Välj en dagsutflykt i Delhi

Många vill inte chansa på om de kommer förälska sig i Delhi eller inte. Därför är det bra att inte boka in för många dagar första gånge du är i staden. Det finns utflykter som täcker det mesta i Delhi på en dag. Då får du i regel se några av de viktigaste höjdpunkterna:

  • ●      Röda Fortet med sina enorma murar i sandsten.
  • ●      Jama Masjid som är huvudmoské i Old Delhi och har otroligt vacker arkitektur.
  • ●      Humayun Tomb som är gravplats för kejsaren Humayun och är listat som ett världsarv av UNESCO.
  • ●      Qutub Minar är också listat som världsarv av Unesco och är ett minaret som imponerar med bland annat sin höjd.
  • ●      Lotus Templet i vit marmor som är format efter en lotusblomma.
  • ●      Indian Gate är en triumfbåge på runt 42 meter. Monument är bland annat tillägnat alla indiska soldater som stupat i strid.
  • Det finns flera olika rundresor med olika sevärdheter och olika längd. Tänk på att det kan ta runt åtta timmar att se det bästa Delhi har att uppleva.

Upptäck Delhi med med hop-on och hop-off

Vill du utforska Delhi på egen hand men samtidigt på ett bekvämt sätt är hop-on hop-off ett bra alternativ. Det finns bussturer med strax över 20 olika hållplatser vilket gör att du själva kan pricka av de sevärdheter och monument du vill se. Bussarna stannar även vid museum och är luftkonditionerade.

Du kan boka biljetter på förhand och planera din rutt för att få ut så mycket som möjligt av dina dagar i Delhi. Fördelen är även att du kan hoppa av vid några av de många marknader som finns. Ett enklare sätt än att behöva sätta dig in Delhis metro-och bussystem. Är ni flera i resesällskapet kan det dock vara billigare att boka egen chaufför.

Lite extra tid i Delhi?

Unnar du dig några extra dagar i Delhi bör du besöka:

  • ●      Lodi Gardens och gärna som indierna själva med en picknick att avnjuta i den stora parken. Grönområdet skapades redan under 1400- och 1500-talet. Tack vare vattendrag och skuggande träd går det att få lite svalka även hetare dagar.
  • ●      Stadsdelen Hauz Khas. Här finns många vackra byggnader och hit kommer gärna studenter för att roa sig. Du kan givetvis få en dos kultur och historia genom att besöka Hauz Khas fort som även ligger i anslutning till en trevlig park.
  • ●      Ta en matvandringstur med guide. Indien erbjuder bland världens bästa och mest varierade kök. Tyvärr är inte magsjuka ett okänt fenomen hos turister. Därför kan det vara bra att välja en guidad tur med en lokal expert som tar dig till de mer säkra alternativen.

Läsa på om Delhi innan du åker

Delhi är enormt och New Delhi är bara en liten del av det stora området. Inför din resa är det bra att hålla sig uppdaterad via Sweden Abroad som är Svenska ambassadens reseinformation. Förbered dig på att staden är krävande, luftföroreningarna kan vara en riktigt utmaning stundtals.

Fattigdomen är påtaglig i de allra flesta områden i Delhi. Läs på om vilka kvarter du ska undvika och hur du tar dig runt säkert.