Flygplatsen i Mumbai stänger tillfälligt för underhållsarbete inför monsunen

Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport  stängs från kl. 11.00 till 17.00 den 2 maj. Flygplatsen meddelade att arbetet inkluderar inspektion och reparation av landningsbanornas yta, ljus och markbelysning. Flygbolagen och andra intressenter har samarbetat för att planera om sina flygningar under denna period. 

Årliga rutiner för att säkerhetsställa säkerheten

Nedstängningen är en del av den årliga rutinen för underhållsarbete inför monsunperioden, som varar från juni till september. Under denna period hanterar flygplatsen nästan 92 000 flyg och cirka 10 miljoner passagerare till Indiens finansiella huvudstad. Det är därför är viktigt att kontrollera och reparera landningsbanorna och de tillhörande anläggningarna för att säkerställa operativ kontinuitet och passagerarsäkerhet under monsunperioden. 

Om Mumbais internationella flygplats

Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport är en av Indiens mest trafikerade flygplatser och hanterar årligen miljontals passagerare från hela världen. Flygplatsen är uppkallad efter Chhatrapati Shivaji Maharaj, en legendarisk maratha-krigare från 1600-talet som grundade Maratha-imperiet.

En av landets mest moderna flygplatser

Flygplatsen är en av de mest moderna i landet och erbjuder ett brett utbud av faciliteter för resenärer, inklusive ett stort antal restauranger och butiker, lounges, bankomater, valutaväxling och taxfree-shopping. Passagerarna kan också använda sig av gratis Wi-Fi och flera parkeringsalternativ.

Prisvinnande flygplats

Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport har också vunnit flera priser för sin utmärkta service, inklusive "Asiens ledande flygplats" vid World Travel Awards 2019 och "Indiens ledande flygplats" vid World Travel Awards 2020.

En flygplats – flera flygbolag

Flygplatsen har också ett stort antal flygbolag som opererar från dess terminaler, inklusive Air India, Jet Airways, IndiGo, SpiceJet och många fler. Dessutom har flygplatsen flera direktflygningar till olika internationella destinationer, inklusive New York, London, Dubai, Bangkok och Hong Kong.

Konst- och kulturprogram

Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport är också känd för sin konst- och kulturprogram, som innehåller permanenta och tillfälliga utställningar av traditionell indisk konst och hantverk, samt musik- och dansföreställningar från olika delar av Indien. Detta ger passagerarna en möjlighet att uppleva Indiens rika kultur och historia även innan de lämnar flygplatsen.