Går det att betta i Indien?

Planerar du att resa till Indien inom den närmaste framtiden? Vad roligt! Då har du onekligen massvis med nöjen och äventyr att se fram emot. Faktum är att Indien är bland de mest spännande länderna i världen. Här finns fantastisk arkitektur, miljö och kultur att ta del av, och med tanke på landets storlek kommer du att kunna komma tillbaka hit hur många gånger som helst, utan att behöva göra samma sak två gånger.

<

Men om du planerar att spela på sport och odds under resans gång finns det en hel del saker som du måste tänka på. Reglerna för spel skiljer sig en hel del gentemot vad du hittar inom Sveriges gränser. Marknaden är aningen mer reglerad, därmed så rekommenderar vi att du läser på om detta och hur det fungerar om du planerar att lägga ett bet live eller online.

Det finns landbaserade aktörer i vissa städer

Det är upp till varje enskild stat och region att avgöra huruvida spel ska vara tillåtet eller inte i Indien. Därmed kommer spel att vara förbjudet i vissa delar, medan det är tillåtet på andra platser i landet.

I Goa hittar du t.ex. lagliga landbaserade aktörer som du kan vända dig till om du vill placera en satsning, men i många andra delar av landet är det helt och hållet olagligt att spela överhuvudtaget.

Med tanke på de strikta reglerna och eventuella konsekvenser rekommenderar vi att du håller dig borta från spel helt och hållet under resans gång, detta gäller även för de spel som du hittar online. Det är helt enkelt bättre att du väntar tills du befinner dig i ett land där spel är lagligt, t.ex. Sverige.

Du kan välja att rikta in dig mot den onlinebaserade marknaden

Det är svårt att spela online när du befinner dig inom Indiens gränser. Visst, i vissa regioner är det möjligt att spela online, och det går teoretiskt sett att kringgå geografiska restriktioner med hjälp av en VPN-tjänst. Men detta är inget som vi rekommenderar.

Om du känner att spelsuget kommer under resans gång, rekommenderar vi att du håller dig och istället placerar en satsning när du har lämnat landet. Du kan lika gärna spela när du kommer hem igen. Passa på att njuta av vad Indien har att erbjuda; allt från god mat, kultur och fantastiska miljöer, till fascinerande människor, djur och nöjen!

Men om du trots detta väljer att spela bör du se till att du spelar ansvarsfullt. Spela inte för mer pengar än du har råd att förlora, och kom ihåg att det inte är säkert att du får tillbaka din placerade satsning. Du bör även kontrollera att det faktiskt är lagligt att spela i den region du befinner dig i, annars kan du råka ut för väldigt otrevliga överraskningar.