Kan man köpa bitcoin i Indien?

Kryptovalutor är en växande marknad i Indien, precis som i många andra utvecklingsländer. Eftersom dessa saknar myndigheter som kan reglera just kryptovalutor, så har en del regeringar valt att förbjuda dem helt. Det har dock inte Indien. I Indien är det fullt lagligt att handla med kryptovalutor. Situationen är sådan just nu att det fortfarande saknas reglering, men Indiens regering lutar mer åt att beskatta Bitcoin än att förbjuda valutan. Förhoppningsvis kan vi med den här korta artikeln göra saker och ting lite klarare för dig.

Varför just Indien?

Som vi nämnt tidigare i artikeln så befinner sig Indiens kryptomarknad för närvarande i ett slags ingenmansland. Valutorna är lagliga men oreglerade. Kryptovalutor saknas fortfarande som alternativ när du fyller i din skattedeklaration, vilket gör att du bara behöver skatta när du bytt ut dina Bitcoins mot riktiga kontanter. Du kan inte heller handla med Bitcoin på den officiella aktiemarknaden än så länge. Det hela skapar ett perfekt läge för er som vill komma in i god tid på en ny marknad. Bristen på klarhet över reglerna har inte hindrat privata förmedlare köpa och sälja kryptovalutor. En positiv aspekt med Bitcoin är att valutan och dess värde är globalt, till skillnad från ett lands egen valuta.

Hur köper du Bitcoin i Indien?

I Indien kan man köpa Bitcoin genom olika privata förmedlare. Att köpa Bitcoin i ett land där kryptovalutor är en relativt ny marknad kan tyckas lite mer komplicerat än i till exempel Sverige. Men vi kan lova att det är värt ansträngningen när du väl hittar en pålitlig återförsäljare. Återförsäljarna av kryptovalutor i Indien behöver nämligen inte förhålla sig till lika många regler som resten av världen. De är dock medvetna om att den här situationen är tillfällig. För snart beslutar både Indiens regering och deras statsbank RBI om hur regleringar över kryptovalutor ska se ut. Om du också vill smida medan järnet är varmt kan du ta reda på hur man köper Bitcoin via CryptoRunner.

Vad vi gillar med Bitcoin

Ingen kan förneka Bitcoins popularitet och enorma tillväxt över bara ett fåtal år. Vi vet att dagens ständigt uppkopplade liv gör det väldigt praktiskt att använda sig av kryptovalutor i allmänhet. Det finns faktiskt många fler kryptovalutor än Bitcoin, och privatpersoner över hela världen uppfinner nya valutor dagligen. Men Bitcoin fortsätter likväl att vara nummer ett. Vad kan det bero på?

Förutom den viktiga detaljen att Bitcoin var en av de första digitala valutorna så lägger dess programmerare ner arbete på underhåll, så som cybersäkerhet. Denna säkerhet vilar inte bara på utvecklaren, utan snarare främst på hela nätverket runt valutan. Ett nätverk som består av alla som handlar med Bitcoin. Så har det sett ut under största delen av kryptovalutornas existens. Det är bara på sistone som regeringar tvingats blanda sig i, då kryptovalutor står för en så pass stor del av ekonomin att de blir avgörande för andra marknader.

Att välja en plånbok för Bitcoin

Som du säkert förstår om du hittat hit, är Bitcoin en digital valuta som bara finns som en siffra i cyberrymden tills du byter ut dina Bitcoins mot fysiska pengar. Du kan därför inte lagra kryptovalutor i en riktig plånbok, och i de allra flesta fall inte ens ett riktigt bankkonto. Men en plånbok för kryptovalutor ser ut och fungerar på ett liknande sätt som ett elektroniskt bankkonto.

Du har många olika alternativ för att lagra dina Bitcoins. Din Bitcoin plånbok är tillgänglig för både dator och mobiltelefon. Det finns även fysiska Bitcoins, en så kallad pappersplånbok, som fungerar lite som en check. Vidare kan du ha ett konto bara för att handla med Bitcoin, där du aldrig planerar att byta dem mot en annan valuta.

Oavsett hur du väljer att lagra dina pengar kan vi intyga att Bitcoin har en riktigt spännande framtid framför sig, välkommen att ta del av den!

Kommentera