Alla turistvisum från alla länder ställs in till 15 april 2020

Igår skrev vi om de nya hårdare reglerna för att komma in i Indien sedan Corona-viruset tagit allt större grepp i Europa och resten av världen. Bara en dag senare stängs gränsen nästan helt för turister, rapporterar Economic Times

Alla turistvisum till Indien ställs in

Från och med fredag den 13e, ställs alla turistvisum till Indien in. Med stöd av sektion 2 i den indiska Epidemic Disease Act från 1897 görs alla turistvisum ogiltiga från och med idag. Personer som redan befinner sig i Indien är dock orörda av beslutet. 

Nya regler

1. Alla existerande visa utom diplomatiska, FN och liknande organisationer, arbetsvisum och projektvisum är pausade till den 15 april 2020 med start 12:00 GMT den 13e mars 2020

2. Tillstånd att resa in i landet med OCI är vilande till den 15 april 2020

3. Om en utlänning har speciella behov att resa in i landet kan undantag göras på en indisk ambassad eller mission.

4. Alla inkommande resenärer, inklusive indier, som anländer från eller har besökt Kina, Italien Sydkorea, Frankrike, Spanien och Tyskland kommer placeras i karantän under minst två veckor.

För personer med indisk nationalitet har det också tillkommit ett antal nya regler.

1. Inkommande resenärer ombeds att ställa in alla icke nödvändiga resor och ska veta att de kan komma att hamna i karantän vid återvändandet till Indien.

2. All landtrafik och transporter kommer hänvisas till speciella checkposter med rigorösa kontroller. Dessa poster kommer snart utlysas.

3. Speciella kontroller kan göras av studenter som genom corona-test och karantän i 14 dagar kan få tillstånd att resa.

Tänk på att denna information kan ändras dagligen och att Indien.nu inte tar ansvar för ditt resande. All information bör dubbelkollas mot officiella källor i Indien.

Källa: