Appen Tik Tok leder till upprörda känslor och avstängd Jama Masjid i Delhi

TIK TOK Jama Masjid, Delhi

Turister som dansar till det superpopulära kinesiska app-fenomenet Tik Tok leder till att insidan av Jama Masjid helt stänger för turister.

Tik Tok, eller Douyin som det också kallas, är en app för smartphones som låter användarna spela in korta videoklipp på upp till 15 sekunder där de ofta imiterar någon bit ur en film eller liknande genom att mima eller dansa eller något annat. Appen, som är en av de just nu snabbast växande apparna i världen, har över 500 miljoner användare i 500 länder.

Utan hänsyn till plats

Nu har ett antal vuxna (!) människor vid flertal tillfällen dansat till appen inne i den historiska moskén i gamla Delhi och stört troende människor. Det har lett till att ledningen av moskén tvingats stänga av besökare från att beträda själva moskén.

Smart-phone-relaterade utmaningar

Det är så klart inte bara appen Tik Tok som leder till problem på olika platser runt om i Indien, som vi skrivit om tidigare börjar Indien införa flera selfie-fria zoner då jakten på den perfekta selfien inte sällan leder till skada på såväl egendom som person. För bara några dagar sedan dödades tre indiska ungdomar i en tragisk olycka då de skulle ta selfie på ett järnvägsspår. Läs mer här (extern sida)!

Vad tycker du om det här nya Internet-fenomenet?

Läs mer

Läs vår artikel om Selfie-fria-zoner

Resguide till Delhi

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Jämför priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!