Selfie-relaterade dödsfall tvingar fram selfie-fria zoner!

Selfie på hög höjd, Monsoon Palace, Udaipur, Rajasthan, Indien
Undertecknad med fru tar selfie vid Monsson Palace i Udaipur

Indiens Unionsminister för inrikes affärer, Hansraj Ahir, har under tisdagen gett order till turistministeriet om att de måste ta tag i de selfie-relaterade dödsfallen för turisternas säkerhet.

Livsfarliga selfies

Dödsfall i samband med så kallade selfies, självporträtt ofta tagna med mobiltelefon, är en dödsorsak på frammarsch och världsledare i dödsfall är Indien. Sedan en tid tillbaka har såväl Mumbai som Goa infört zoner där selfies är förbjudna för att minska riskerna.

Förbjudna zoner

I Mumbai är 16 platser lokaliserade som speciellt farliga och i Goa hela 24, där ibland stranden i Anjuna och Aguda Fort. Volontärer, polis och PA-system varnar turister från att ta selfies på dessa platser.

Genom att Indiens unionsminister för hem nu tar upp frågan i Lok Sabha (motsvarande Indiens riksdag) får vi anta att fler platser i Indien får selfieförbud och att fler varningar och hårdare tag kommer att tas.

Vad tycker du om selfie-förbud? Är det onödigt eller en bra sak? Kommentera gärna nedan!

Källa: https://www.moneycontrol.com/news/trends/travel-trends/its-official-not-just-in-mumbai-and-goa-tourist-spots-across-india-to-have-no-selfie-zones-3490471.html

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Jämför priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!