Selfie-relaterade dödsfall tvingar fram selfie-fria zoner!

Selfie på hög höjd, Monsoon Palace, Udaipur, Rajasthan, Indien
Undertecknad med fru tar selfie vid Monsson Palace i Udaipur

Indiens Unionsminister för inrikes affärer, Hansraj Ahir, har under tisdagen gett order till turistministeriet om att de måste ta tag i de selfie-relaterade dödsfallen för turisternas säkerhet.

Livsfarliga selfies

Dödsfall i samband med så kallade selfies, självporträtt ofta tagna med mobiltelefon, är en dödsorsak på frammarsch och världsledare i dödsfall är Indien. Sedan en tid tillbaka har såväl Mumbai som Goa infört zoner där selfies är förbjudna för att minska riskerna.

Förbjudna zoner

I Mumbai är 16 platser lokaliserade som speciellt farliga och i Goa hela 24, där ibland stranden i Anjuna och Aguda Fort. Volontärer, polis och PA-system varnar turister från att ta selfies på dessa platser.

Genom att Indiens unionsminister för hem nu tar upp frågan i Lok Sabha (motsvarande Indiens riksdag) får vi anta att fler platser i Indien får selfieförbud och att fler varningar och hårdare tag kommer att tas.

Vad tycker du om selfie-förbud? Är det onödigt eller en bra sak? Kommentera gärna nedan!

Källa: https://www.moneycontrol.com/news/trends/travel-trends/its-official-not-just-in-mumbai-and-goa-tourist-spots-across-india-to-have-no-selfie-zones-3490471.html

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu