Bröllopsturism till Indien

Bröllop i Indien

Ja, bröllopsturism till Indien är en grej och vi talar inte om att gifta sig själv i Indien. Betala en slant och du har möjlighet att besöka ett ståtligt bröllop, få information om ceremonier och en rejäl upplevelse för såväl ögon och öron som mage.

Bröllopsturismen är något nytt som precis börjat få fotfäste i större städer så som Delhi och Mumbai men också Jaipur. Det hela går till så att man besöker portalen Join My Wedding (länk längre ner), hittar en ort och ett datum som kan passa in i ens resplaner och bokar ett paket.
Bröllopspaketen kan se lite olika ut beroende på vilket bröllop det handlar om och hur mycket man vill betala. Standardpaketet innehåller själva bröllopet där man möts upp av en värd som tar hand om dig under dagens händelser. Värden berättar om de olika ceremonierna och traditioner och visar dg runt. I samband med bröllopen erbjuds givetvis också den inte sällan överdådiga buffén och ibland också öppen bar.
Som tillägg kan man också erbjudas besöka andra ceremonier till hela bröllopet, som ibland varar runt sju dagar. En tjänst som ofta ingår i grunden är hennamålning.

Om paketet är värt pengarna eller om du även i fortsättningen fortsätter att smyga in på (eller inte sällan, bli indragen på, mindre bröllop där du råkar vara för tillfället är upp till dig. Men en ett vanligt paket är prissatt runt 150 USD för en dag till 250 USD för två dagar. Vad som förväntas av dig varierar beroende på bröllop och anges på respektive bröllops eventsida.

Vi på Indien.nu tycker det kan vara ett roligt sätt (om än kostsamt) att bevittna och lära sig om indiska seder och traditioner och verkligen uppleva ett storslaget fett indiskt bröllop. Som nog många vet kan indiska bröllop vara väldigt kostsamma och inte helt sällan blir båda familjerna skuldsatta för en lång tid ibland för livet, för att ställa till en fest man inte behöver vara blyg för. Det här kan vara en bra hjälp för att ge det nya paret en bättre start på livet.

Finns intresse kan vi längre fram berätta om hur man själv kan arrangera sitt eget bröllop i Indien, precis som oss!

Hitta bröllopspaket: Join My Wedding