Delhis Airport Metro har öppnat igen! (Uppdaterad)

Efter att ha varit stängd i sex månader öppnar nu Delhis metro mellan flygplatsen och staden. Banan öppnar idag (22 januari). Trots dessa glädjande nyheter verkar det som om man inledningsvis inte kommer ha incheckningen igång vid själva metro-stationerna samt att tågen inte kommer gå med full hastighet. Till att börja med kommer tåget gå med en maximal hastighet om 50 km/t istället för de 105 km/t det tidigare färdades i. Hastigheten kan dock komma att ökas lite i taget under den närmsta tiden och efter fler inspektioner.

Delhi Airport Metro

Reser du under rusningstrafik kan du ändå spara mycket tid genom att välja metron framför en taxi. Resten av tiden sparar du i alla fall flera hundra rupies på det mer miljövänliga alternativet.

Tåget kommer avgå till och från flygplatsen med 15 minuters mellanrum mellan 5:15 (från Dwarka mot flygplatsen och Delhi) till 23:15. Det innebär att första tåget avgår från flygplatsen mot Delhi runt klockan 5:20 på morgonen medan det sista tåget går 23:20.

Från New Delhi går det första tåget mot flygplatsen 5:35 och det sista tåget 23:35.

Källa:
http://www.hindustantimes.com/

http://www.ndtv.com/

http://www.delhiairportexpress.com/

Kommentarer

Re: Delhis Airport Metro har öppnat igen! (Uppdaterad)

matsisms bild
Priset har höjts ordentligt. Jag betalade 150 rupier, enkel resa, från flygplatsen till New Delhi Railwaystation, i lördags.

Matsism har alla svaren ...

Re: Delhis Airport Metro har öppnat igen! (Uppdaterad)

Henrics bild

Så ungefär halva priset jämfört med prepaid taxi.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu