Digital Detox i Indien

Digital Detox i Indien

Indien nämns ofta i samband med en blomstrande IT-industri och ständigt uppkopplade call-centers. Nu vill hotellkedjan Taj bli känd för digital Detox.

Ständigt uppkopplad – aldrig avkopplad

Att ständigt vara online och uppkopplad, tillgänglig på telefon natt som dag, förväntad att vara kontaktbar och svara på minsta lilla, året runt, kan lätt få många att känna sig överväldigade och stressade. Det är inte bara jobbet som i allt större utsträckning flyttat in i vårt digitala liv utan så har också våra nära- och inte så nära relationer. För många är uppkopplingen till nätet aldrig långt borta, inte ens när vi äter, kollar på tv eller barnens fotbollsmatch är vi bortkopplade och avkopplade. Många personer har utvecklat ett kraftigt beroende av att alltid vara nåbar och uppdaterad på sociala medier. Då kan en digital detox vara rätt väg. 

Taj Hotells digitala detox – för dig med pengar

Det finns många sätt att koppla av digitalt eller göra en digital detox med hotellkedjan Taj har ett program för dig som gärna gör det i lyx. Enligt deras pressrelease är programmet ”Digital Detox”, noggrant designat av Jiva-experter, erbjuder kurerade detoxterapier, mindfulness-sessioner och hälsokost på Taj Hotels på flera fantastiska destinationer. Från solkyssta stränder till snötäckta berg och fridfulla bakvatten, varje plats omgiven av natur erbjuder ett unikt tillfälle för en uppslukande upplevelse.

Men vad händer med alla viktiga meddelanden och omvärlden?

Även när du avstår från att använda digitala enheter som telefoner, smarta klockor, i-kuddar och bärbara datorer under resan för att koppla ifrån de dagliga kraven i en hyperuppkopplad värld, är en dedikerad wellness-concierge din förbindelse till omvärlden.

Yoga och behandlingar

Gästerna börjar varje morgon med ett pass Yoga. Efter yogan följer behandlingar av huvud, nacke och axlar. Under dagen inkluderas också champi och detoxmassage, lymfatisk dräneringsterapi och ögonkoppning - var och en utformad för att anpassa kropp, sinne och själ. 

Yoga för att höja sömnkvalitén

Personer som spenderar lång tid framför skärmar förknippas ofta med minskad sömnkvalitet och höga stressnivåer. Detta sägs kunna förbättras med Antar Mouna-, Kaya Stharaim- och Yoga Nidra-sessionerna som också ingår i programmet. 

Vad är dina bästa tips för en digital detox?

Läs mer om Taj Hotels digitala detox här! 

Foto av Artem Beliaikin from Pexels

Kommentera