Fallskärmshoppning (och mer) i Neemrana, Rajasthan, Indien

Tycker du att det är trist att sitta still i flygplanet, sippa på ett glas vin och äta mat ur folielåda har vi nu goda nyheter. Befinner du dig i Rajasthan kan du nu hoppa ur ditt flyg utan att serveras mat över huvud taget. Nu erbjuder företaget Modair fallskärmshoppning deras egen flygplansflotta.

Mer än bara fallskärmshoppning

Det indiska företaget Modair blir först att erbjuda fallskärmshoppning i den indiska delstaten Rajasthan. Basen för deras flygrelaterade äventyrsresor är den lilla vackra staden Neemrana i delstaten Rajasthan. Här kommer man erbjuda ett flertal flyganknytna aktiviteter och inte bara fallskärmshoppning såväl individuellt som i tandem. Äventyrsflygningen kommer också inkludera cockpitflygning (där resenären får sitta i cockpit) och (kontrollerade får vi hoppas) störtdykningar.

Erbjudanden för äventyrsturisten

Modairs ordförande Atul Jain berättade nyligen för Times of India att ”Vi har introducerat ett brett utbud av flygäventyrsturismstjänster och ser fram emot att komma med många fler spännande erbjudanden för äventyrsresenärer. Alla våra ansträngningar är avsedda att hjälpa till att stödja indisk ekonomi genom att öka investeringarna i Indiens priskonkurrenskraftiga turistsektor. Tidigare människor / entusiaster brukade resa utomlands för luftburen äventyrsturism, men nu behövs det inte längre för lufsporter”.

Ska hjälpa äventyrsturismen i Indien

Fallskärmssporten förväntasöka äventyrsturismen i Indien. Nyligen införde den indiska regeringen en kampanj "Dekho Apna Desh" (se länkar nedan) för att öka den inhemska turismen i landet och för att återuppliva ekonomin som skadats av pandemin. Det indiska företaget Modair gjorde slag i sak och blev först ut med att erbjuda ett komplett luftburet äventyr i luften för såväl inhemska som utländska turister.

Flygplansflottan för Indiens äventyrsturism

Modair har 15 små flygplan som inkluderar 5 Cessna-172. Dessa flygplan används för flygsport olika sporter så som skydiving. Flygplanen når en höjd om 10 000 fot från innan fallskärmshopparna hoppar. Utöver detta har man beställt hela 10 P2006T-flygplan av det italienska företaget Tecnam för att utveckla ett program i Aligarh. Vi kan bara vänta och se hur denna form av äventyrsturism utvecklas i landet och av Modair.

Skulle du vilja uppleva något av detta i Indien? Kommentera nedan. Allt du behöver är ett konto på Facebook.