Från Delhis flygplats till resten av landet med Delhi Airport Metro

Reliance Metro har inlett ett samarbete med Delhi Tourism och privata bussbolag för busstransporter vidare ut i Indien från Delhi. Bussar kommer gå till bland annat Ahmedabad, Agra, Jaipur, Chadigarh och Manali. Biljetterna bokar man på Shivaji Stadium Metro Station i Delhi Tourisms informationskiosk. Det kommer därför nu bli enklare än någonsin att åka från Sverige till någon av de nämnda städerna.

Bussarna är av så kallad halvsleeper-modell och märkena Mercedes och Volvo. Det handlar därför om superbekväma men lite dyrare bussresor.

Till Jaipur och Ahmedabad kommer bussarna gå minst en gång i timmen från sex på morgonen till midnatt.

Fler bussar kommer att sättas in för att täcka upp Gujarat, Rajasthan, Uttaranchal, Himachal Pradesh och Jammu & Kashmir.

Utöver bussarna ut i landet kommer man även kunna förvara bagage på metrostationen för att göra organiserade utflykter i själva Delhi. Från såväl Shivaji Stadium (vid Connaught Place) och New Delhi station kommer man erbjudas så kallade HOHO-bussar. HOppa på och HOppa av är ett koncept med bussar som går enligt en speciell linje där man med sin biljett kan hoppa av och på bussen när man vill.

Källor:

http://www.delhiairportexpress.com/media/pdf/delhi_tourism.pdf

http://articles.economictimes.indiatimes.com/2012-05-08/news/31626782_1_bus-services-travelers-inter-state-bus