Indien inom populärkultur

Indien är för oss i västvärlden ett mystiskt land med många motsatser. Landet och dess kultur figurerar ofta i västerländsk popkultur på olika sätt. Genom populärkulturens ögon kan vi se vad vi gillar med landet, vilka fördomar som finns och vilka delar av landets kultur som Indien själv valt att exportera för turism och marknadsföring. 

Filmvärlden

Indiens version av Hollywood, Bollywood, ser lite annorlunda ut än originalet. Indiens filmvärld bygger mycket på musikaler, dansnummer och intressanta effekter. Det finns så klart ett gigantisk utbud av genrer i den indiska filmvärlden, men i väst är vi som mest familjär med Bollywood-danser och sångnummer om kärlek.  Indien producerar runt 1000 titlar per år där majoriteten är Bollywood-filmer eller rena komedier.

 

Vill du upptäcka en annan del av Indiens filmvärld finns det gott om starka titlar som tacklar mörkare och mer seriösa teman. Vi rekommenderar att se skräckfilmen Pari eller thrillern Badla där en kvinna sitter misstänkt för mord på sin älskare.

 

Spelvärlden

I Indien framhävs oftast hinduismen eftersom den religionen knappt finns i västvärlden. Inom spelvärlden använder man gärna hinduistisk mysticism för att framhäva den indiska inspirationen. 

När du är ute och söker efter bästa casinobonus har du säkerligen snubblat över en rad olika spelautomater med teman från hinduismen eller Indien. Det finns exempelvis Pearls of India med symboler föreställande hinduismens mest kända gud, Ganesha.

Det finns också en äventyrlig ådra i spel som tar inspiration från indisk kultur. Jakten efter fantastiska, antika föremål och glömda städer dyker upp i Uncharted-spelen där du besöker djupa djungler och försvunna städer med hinduistiska historier. Sedan används gärna indiska gudar  västerländska spel med indiska influenser. 

Annars finns det många välgjorda sportspel som fokuserar på Indiens nationalsport, cricket!

Kommentera