Indien öppnar äntligen gränsen för turister — charterturister välkomnas redan 15:e oktober

Det indiska inrikesdepartementet (MHA) kommer börja bevilja nya turistvisum till utlänningar som kommer till Indien genom chartrade flygningar från och med den 15 oktober 2021. Utländska turister som reser till Indien med reguljära flygningar ska kunna göra det en månad senare, från och med den 15:e november. 

Nya turistvisum krävs

På grund av covid-19-pandemin beslöt den indiska regeringen av avbryta alla turistvisum som beviljats utlänningar förra året. Olika andra restriktioner infördes också för internationella resor av centralregeringen för att stoppa spridningen av COVID-19. Efter att ha övervägt utvecklingen av COVID-19-situationen fick utländska medborgare senare resa till  Indien på övriga typer av visum, så som affärsvisum och medicinska visum. För dig med ett äldre turistvisum verkar det nu som du måste söka nytt igen.

Bevilja nya turistvisum

Efter att ha övervägt olika insatser har MHA beslutat att börja bevilja nya turistvisum för utländska medborgare som kommer till Indien genom chartrade flygningar från och med den 15 oktober 2021. Utländska turister som vill resa till Indien med andra flygningar än chartrade flygplan kommer kunna göra det från och med den 15 november 2021 — på färska turistvisum. Alla tillämpliga protokoll och normer relaterade till COVID-19 som meddelats av ministeriet för hälsa och familjens välfärd måste följas av de utländska turisterna, resebolagen och alla andra intressenter vid ankomstplatsen.

Uppdaterat!

Den indiska regeringen kommer enbart ge turistvisum giltiga i 30 dagar och för en inresa. Alla tidigare längre visum är fortfarande inställda.

Vaccinering och eller covid-test?

För närvarande har den indiska regeringen inte klargjort vilka krav som ställs på den ankommande turisten, vi kommer därför uppdatera denna information så snart vi tagit del av den.

Boka din resa

De svenska resebolagen verkar inte ha uppdaterat sina resesidor än, men håll koll på till exempel Reseguiden som samlar olika typer av charterresor på ett och samma ställe.