Indien påbörjar specialflyg från Indien till EU och USA

Flygtrafiken till och från Indien har sedan länge mer eller mindre helt varit avstängd, nu ges en viss ljusglimt om kommande mer normala tider. Men det är inte fritt fram att resa till Indien som turist riktigt än. Är du fortfarande strandad i Indien ger det hopp. Här berättar vi vad som gäller. 

Flyg till tre länder

Till att börja med inleds enbart flygningar till Frankrike, Tyskland och USA. Alla indiska och utländska flygbolag har fått tillstånd att flyga medborgare från alla världens länder till dessa destinationer förutsatt att passageraren har giltiga visum eller medborgarskap. 

Viktigt med tillstånd

För att över huvud taget kunna boka några resor från Indien krävs det att man kan bevisa att man har tillstånd att komma in i destinationslandet vilket gör resorna till Tyskland och Frankrike omöjliga för indiska medborgare i dagsläget. Personer med svenska eller andra europeiska medborgarskap som vill ta sig hem har större glädje av detta besked.

Fortfarande inga nya resor till Indien

De indiska myndigheterna ger fortfarande inga turistvisum men för affärsmän med stora anledningar för att resa till landet kan det finnas möjlighet att resa till Indien med några av dessa återinsatta flyg. I övrigt informerar den civila luftfartsministern Hardeep Singh Puri att internationellt resande till Indien kommer att vara begränsad från många länder medan ett hot om infektion fortfarande finns.

Håll koll på flygen

Vill du flyga från Indien kan du hålla utkik med hjälp av SkyScanners formulär nedan.