Indiens hotellassociation ber Modi rädda industrin

Indiens hotellindustri ber om stödpaket

Den pågående krisen har drabbat de flesta branscher och industrier över hela världen mer eller mindre hårt. Till de som drabbats hårt i Indien hör turistindustrin och då inte minst hotellnäringen. Nu går man samman för att ställa krav på landets premiärminister.

HAI eller Hotel Association of India har lämnat in ett brev till Indiens premiärminister, Narendra Modi, för att be om omedelbar hjälp för att rädda landets hotell. Samtidigt visar HAI förståelse för de krafttag landet tagit och alla organisationens medlemmar har följt landets protokoll kring COVID-19 till punkt och pricka och dessutom hjälpt till att förmedla matpaket.

Hotellindustrin en nyckelspelare för turistnäringen

Såväl inhemsk som internationell turism förlitar sig på landets hotell och turismen är en stor post i GDP som skapar ett otal arbetstillfällen och inkomst av utländskt kapital. Indiens besöksnäring beräknas bidra med 9,6% av landets GDP vilket i runda slängar betyder 247 miljarder USD varav 29 miljarder som inkommande utländskt kapital, tredje störst i Indien. I Indien är nu 70% av jobben inom hotellnäringen i fara vilket bara i sig innebär runt 5,7 miljoner människor. Turistindustrin som helhet står att förlora hela 20 miljoner jobb.

Stödpaket

Stödpaketet som efterfrågas består av fem punkter.

Uppskjutning av alla lagstadgade skulder, inklusive EMI, på minst 12 månader i såväl statlig, regional som kommunal nivå.

Statlig subvention under tre månader med 50% av de anställdas löner.

Skatter för hyra, licenser och punktskatter ska tas bort från 11 mars till slutet av Corona-krisen.

Tillgängliggöra insamlande av GST för att användas som rörelsekapital under sex månader.

Nyttjandekostnader för exempelvis elektricitet ska debiteras på faktiska användningen.

Potentiell chock för levebrödet

HAI skriver vidare att den potentiella chocken för miljontals människors levebröd är enorm och vi kommer behöva tänka i termer so matt skapa en arbetsgrupp tillsammans med branschen och regeringen för att skapa en väg för normalitet i allmänhet och skapa förtroende för denna bransch i synnerhet.

Tycker du att den indiska turistindustrin bör få stödpaket från regeringen?

 

Källa: Hotelier India