Indiens monument öppnar nästa vecka

I en tweet av Indiens kultur- och turistminister, Prahlad Sing Patel, under dagen kan man läsa att Indien är redo att säkert öppna upp landets monument. Detta förutsatt att monumentet inte ligger i en särskilt utsatt smittzon.

Över 3400 indiska monument redo att öppna från 6e juli 2020

Den indiska regeringen börjar bli så pass säkra på att smittspridningen i landet är under så pass god kontroll att landets monument kan öppna igen. Öppningen av Indiens monument sker med försiktighet och med fokus på besökarens säkerhet, detta trots att Corona-smittan precis börjat blossa upp i delar av landet.

Taj Mahal och andra storfavoriter i Indien

Bland de monument som nu öppnar upp kan vi återfinna bland annat Taj Mahal i Agra och Red Fort i Delhi, men de är inte ensamma. Hela 3400 av Indiens monument har fått klartecken. Monumenten stängdes av ASI, Archeological Survey of India, efter att Coronaviruset börjat spridas allt mer i Indien.

Säkerhetsregler för att besöka monumenten i Indien

För att kunna öppna ett monument måste delstaten också ge klartecken, monumentet får inte heller ligga i en så kallad hot-zone där viruset sprids särskilt mycket för tillfället. Monumentet måste också följa flera strikta säkerhetsregler och social distansering. De nya strikta reglerna kommer att presenteras av Indiens hälsoministerium inom kort,

Fortfarande stopp för inkommande utländsk turism

Smolket i glädjebägaren? Om du trots pågånde corona-kris vill besöka Indiens monument är det fortfarande stopp för icke nödvändiga resor till Indien. Befinner du dig fortfarande i Indien eller om du är på affärsresa finns det dock möjligheter att besöka monument. Vi på Indien.nu vill dock varken råda eller avråda från olika aktiviteter, följ media och råd från svenska och indiska regeringarna, sjukvård samt ditt egna sunda förnuft. Vad vi kan säga är att vi längtar till den dag vi säkert kan besöka landets underbara och fantastiska historiska monument igen. 

Läs mer:

Indien.nu om Indiens världsarv, sevärdheter och monument