Lyxig flodkryssning på Ganges

Båtar på flodbank

För dig som varit intresserad av flodkryssningar i Indien och speciellt på Ganges har utbudet tidigare varit väldigt begränsat, för att inte säga obefintligt. Nu blir det ändring på det när Globus sätter segel.

Indien har knappast tillhört de kryssningstäta länderna här i världen, varken på floder eller hav. Kortare kryssningar har tidigare varit tillgängliga i Gangesdeltats nationalpark, Sundarbans (vilket du kan läsa om här).  Nu introducerar Globus-gruppen lyxiga kryssningar på Ganges med utgångspunkt Kolkata.

Sjudagarskryssning

Den sju dagar långa kryssningen tar dig till bland annat Guptipara, Kalna, Matiari och Murshidabadh med start och stopp i Kolkata. I de olika kryssningshamnarna efter floden görs besök och utflykter för att se allt från guldsmide till vävning och annat konsthantverk. Vill du förlänga resan med den gyllene triangeln går det också bra. Då går den delen av resan med flyg och buss. 

Riktad till inkommande turister

Kryssningen är till att börja med inte riktad till den inhemska befolkningen utan riktas in mot Amerika, Australien och Europa. De flesta bokningar som kommit in har kommit från USA, UK, Kanada och Australien

25 rum och kök

Med 25 rum är det maximala antalet resenärer begränsat till 56 personer. På skeppet finns givetvis alla bekvämligheter man kan tänka sig. Här finner man bland annat en luftkonditionerad inomhuslounge där det serveras drinkar och andra förfriskningar. En skuggad utomhuslounge, rymlig matsal och bar är andra givna självklarheter. Spa, Fitnessrum, bibliotek med spel och wifi är annat som ska göra resan mer bekväm. På tal om kök så serveras en mix av indiskt och västerländskt med buffé för såväl frukost som lunch och à la carte till middag. Lokala alkoholhaltiga drycker är inkluderade vid lunch och middag. 

Lyxiga rum och sviter

Platsbrist och klaustrofobi är nästan garanterat inget problem för någon gäst. Rummen på fartyget varierar från 20 m2 kvadratmeter till nära 50 m2. Alla rum har givetvis eget badrum, sköna sängar och alla andra saker man kan behöva.

Smakar det så kostar det

Det är inget billigt sätt att utforska Indien man lätt konstatera när man läser prislistan. Startpriset börjar på drygt 4000 USD upp till dryga 5000 USD för del i dubbelrum. Givetvis stiger priserna ännu mer om du väljer en finare hytt, lägg till exempel till 1600 USD för bästa rummet. Reser du själv finns det möjlighet att betala singeltillägg på vissa av avgångarna. Till det tillkommer transport till Indien samt vissa skatter och liknande.

Hitta flyget till Kolkata

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Kolkata och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

 Läs mer

Läs allt om Ganges i vår guide till den heliga floden!

TravelBiz Monitor

Avalon Waterways