Mahindra Group investerar 19 miljarder rupies i Bollywood-turism

Bollywood Dans Flexfxproductions [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]
Den stora indiska gruppen Mahindra är en internationell grupp med säte i Mumbai. Delen som jobbar med turism har nu efter årtal fått godkännande från staten Maharashtra att investera i ett turistprojekt runt den populära filmindustrin kallad Bollywood.

1900 crore rupies, eller 19 miljarder rupies, vilket motsvarar runt 2,5 miljarder kronor, ska investeras i ett filmbaserat nöjescenter i Mumbai. Stadsdelen Kandivali i Mumbai, Maharashtra, kommer snart bli en given turistdestination för alla med kärlek till Indiens kanske populäraste filmindustri, Bollywood. Mahindra Group är inte gröna när det handlar om turism utan har tidigare jobbat mycket med turism genom gruppens Mahindra Holidays.

Temapark

I projektet vill man bygga ett Bollywoodmuseum och en temapark men också en filmstudio och en filmskola.

Många nya arbetstillfällen

Det nya nöjescentret förväntas locka många turister till området och indirekt ge massor av artbetstillfällen men även direkt antas hundratals personer sysselsättas. Enbart för bygget, vilket räknas vara klart inom 84 månader, kommer minst 750 personer vara anställda för konstruktionen på den 82950 kvadratmeter stora ytan.

Hitta resan till Mumbai

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Mumbai och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Jämför mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

 

Läs mer

TravelBiz Momitor Februari 2019
TravelBiz Momitor Augusti 2013
Indien.nu resguide till Mumbai

Foto: Flexfxproductions [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]