Minskat antal turister till Goa efter protesterna mot CAA

Allt sedan den indiska regeringen introducerade den nya Citizenship Amendment Act (CAA) har delar av Indien periodvis skakats av våldsamma protester. Även om delstaten Goa klarat sig nästan helt undan dessa protester minska nu antalet turister på grund av omvärldens reserekommendationer.

Resevarningar till Indien från flertal länder

Efter de våldsamma protester som blossat upp i delar av landet har flera länders utrikespolitiska institut gått ut med varningar för resor till Indien. Länder så som England, Israel och Ryssland har varnat eller uppmanat till försiktighet vilket nu kan ha påverkat antalet besökare även till Goa negativt. Presidenten av TTAG (Travel and Tourism Association of Goa), Savio Messias, utrycker stor oro i en intervju i Times of India och menar att Goa kommer se en stor nedgång av utländska turister.

Motstridiga situationer, som vanligt.

Resebyrån Sita Travels operativa chef, Ernest Dias, är inte lika orolig och menar att Goa inte har några problem och att resevarningarna inte påverkar turismen till delstaten och har själva inte tagit emot några avbokningar. Detta är tvärt emot vad Goas förenade Schack-ägare (SOWS) erfar. Enligt sekreterare John Lobo har julen inneburit väldigt få turister.

Befinner du dig i Goa nu? Hur upplever du inströmningen av turister?

Hitta resan till Goa

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Ahmedabad och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Photo by Sebastián León Prado on Unsplash

Läs mer här!

Nyhetsämne