Storsatsning på turismen i Kolkata

Staden och delstatsregeringen i Västbengalen har nyligen presenterat flera nya förbättringar för den som vill besöka Kolkata, tidigare Calcutta. Bland annat introducerar man ett turistpass som är giltigt vid runt trettio av stadens mest populära sevärdheter samt nya pick- & drop-platser vid de flesta av dessa platser. Det gör att du får mer tid att göra det du gillar bäst! Läs vidare!

Integrerat turistpass till Kolkata – en biljett, flera sevärdheter

Du som turistat på egen hand i Indien vet att rätt mycket av tiden går åt att stå i olika köer för att köpa biljetter till alla de sevärdheter man vill se, hålla reda på kostnader, vilka biljetter man vill ha och mycket annat kan också vara ett besvär. Nu ska det så kallade integrerade turistpasset introduceras i Kolkata vilket ger dig inträde utan onödigt köande till runt 30 platser i staden.

En biljett till 30 häftiga sevärdheter i Kolkata (Calcutta)

Bland de runt 30 sevärdheter som blir tillgängliga i turistpasset i Kolkata återfinner vi några av de allra största, eller vad sägs om:

Victoria Memorial
Indiska museet
Science City
Nicco Park
Alipore Zoo

Dessutom kommer staden försöka få besökare till mindre besökta, men väldigt intressanta, sevärdheter så som Museet för Durga-puja-idoler. Här finns många av de häftigaste handgjorda Durga-statyerna som bärs fram på stadens gator under den heliga festen ”Durga Puja”. Verkligen sevärt och en doldis i staden.

Passet kommer gå att köpa online via en app eller över disk på något av de sevärdheter som är anslutna till programmet men något pris är ännu inte fastställt. Indien.nu återkommer såklart när mer information finns tillgänglig!

Pickup & Drop points

Trots en myriad av transportmöjligheter är det inte alltid lätt att hitta en taxi, rikshaw eller buss från och dit man vill under en hektisk dag av sightseeing. Det tar nu Västbengalens huvudstad, Kolkata (Calcutta) tag i och introducerar dedikerade på- och avstigningsplatser i samband med stadens sevärdheter. Dessa platser ska inte bara underlätta för oss besökare utan också stadens chaufförer som ska kunna stanna till på ett säkert och lagligt sätt utan att störa den redan tuffa trafiken. Dessa tydligt märkta platser ska också hjälpa oss att hitta till rätt plats där vi bokat tid med en egen taxi då det inte alltid är lätt att förklara på påhittad Bengali till din taxichaufför. ”Victoria Memorial Pickup Point” är däremot klart, tydligt och enkelt att både komma ihåg och hitta till.

Enbart kortare stopp och godkända bilar

Kolkatas nya Pick & Drop Points får enbart användas av bilar som är registrerade hos ATSP (Association of Tourism Service Provider of Bengal) och en bil får enbart stanna till mellan 5 och 10 minuter. 

Vad tycker du om Kolkatas nya initiativ för att underlätta för turister?