UPPDATERAD: Nekade visum till skandinaver handlade troligtvis om missförstånd. Visum ges ut som vanligt!

Idag går såväl indiska som internationella tidningar ut med att norrmän, danskar och svenskar nekas visum till Indien. Det drabbar såväl nya turistvisum som affärsvisum. Problemet bottnar i den konflikt som blossat upp mellan Indien och Danmark då Danmark nekat att utlämna den terroranklagade Niels Holck som sägs ha varit inblandad i vapensmuggling till Indien. Dessutom ligger andra försämrade diplomatiska relationer i Skandinavien bakom draget.

Indiska regeringen har ännu inte gått ut med dessa uppgifter officiellt men enligt de tidningar indien.nu tagit del av är redan ambassader informerade om att neka eller fördröja visum till Indien.

För närvarande finns ingen information om detta på TT Services eller indiska ambassadens respektive hemsidor.

Har du drabbats av nekade visum eller vet du mer? Ge gärna en kommentar nedan!

UPPDATERAT: SvD har nu publicerat en uppdaterad artikel där UD säger att de inte hört något om detta. Även den indiska ambassaden i Stockholm säger att informationen som cirkulerat i media är felaktig. Vi hoppas att så är fallet. Har du haft problem att få visum till Indien nyligen? Kommentera nedan!

Uppdaterad 2: TT Services uppger nu på sin hemsida att visumhanteringen är fortsatt snabb och effektiv. Business- och turisvisum tar i normalfallet 2-4 dagar enligt deras uppgifter.

Läs mer:
http://www.svd.se
http://www.telegraphindia.com
http://www.ttservices.se

Kommentarer

Re: VIKTIGT: Diplomatiska problem mellan Danmark och Indien ...

Har ett gäng här som skickade in sin ansökningar igår så jag började kolla runt lite. Enligt denna artikel verkar det som om det skulle handla om ett missförstånd. http://www.dn.se/nyheter/varlden/felaktiga-uppgifter-om-indiskt-visumstopp

Re: VIKTIGT: Diplomatiska problem mellan Danmark och Indien ...

Ringde nyss TT Services och dom sa att dom inte hört något och att dom jobbar på som vanligt.

Re: VIKTIGT: Diplomatiska problem mellan Danmark och Indien ...

Det var väl själva..... Men PIO kan fortfarande utärdas vad jag förstått??