VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien! *Uppdaterad*

Svenska pass

Detta är en uppdatering från tidigare nyhet. Införandet av biometriska visum skulle tidigare ha införts redan i Juni med på grund av tekniska problem införs nu de nya rutinerna från 1 oktober 2013.

Viktiga förändringar för dig som söker visum!

Från och med den 1 oktober 2013 måste alla bosatta i flera svenska län söka om visum på plats i Stockholm. Det är efter ett indiskt regeringsbeslut utländska medborgare måste ha biometriska uppgifter i visumansökan.

Gäller nästan alla typer av visum

Till en början gäller det enbart alla sökande av Studentvisa, Entry Visa, Medical Visa, Transit Visa, anställningsvisum samt vissa turistvisum. För dig som söker 1 års businessvisum krävs ingen biometri för närvarande.

För dig som söker turistvisum

För dig som söker turistvisum gäller de nya biometriska reglerna, och alltså ett obligatoriskt besök på Cox & Kings India Visa Application Centre i Stockholm, enbart för personer bosatta i följande län:

  • Stockholms län
  • Södermanlands län
  • Västmanlands län
  • Uppsala län

Personer som söker turistvisum från andra län än de ovan nämnda måste numer bifoga ett personbevis som kan införskaffas från skatteverket. Har du digital Bank ID kan du själv skriva ut personbeviset, i övrigt får du kontakta skatteverket.
Observera att ändringarna gäller alla utländska medborgare, oavsett om du har svenskt pass eller pass utfärdat i annat land.

Läs mer:
http://www.in.ckgs.se/important-notice.html

Indien.nu om visum

Kommentarer

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien!

Tur att man bor i mellan-Sverige .. ;-)

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien!

Henrics bild

Det är nog bara en tidsfråga innan det gäller hela landet är jag rädd... Jag har mailat Cox & Kings men inte fått något svar. Men biometriska visum kan ju inte bara gälla stockholmare med omnejd i längden?

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien!

Det är bara vi som bor i Stockholm som är tillräckligt biometriska för att det ska fastna på visumet...

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien!

Ngn som vet det senaste ang 2-mån regeln...??

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till Indien!

Henrics bild

Tvåmånadersregeln är borta nu.

Re: VIKTIGT! Förändringar angående ansökan av visum till ...

deel67s bild
Det kan väl knappast gälla dem som nyligen fått visa? Som vanligt har ingen lagt ut tillräcklig info om nått. "Incredibale India" :-) Enligt ett rykte ska både 2 månaders reglen om att man inte får resa ut och komma in igen om man skulle vilja göra en utflykt till ex Sri Lanka vara borta samt även att man max får komma in 2 gånger under visumets giltighetstid. Om någon vet var man hittar uppgifterna om detta så vore det kanon om ni lägger in en länk. :-)

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu