Industri

Industri

Den största delen av Indiens exportinkomster kommer trots det omfattande jordbruket mestadels från Industrin (där bland annat textil och olika metall- och mineral förädlingar är stort). Industrin domineras stort av inhemska företag även om utländska investerare är frammarsch. 
Det största företaget i Indien, Tata, tillverkar allt man kan tänka sig. Elektronik, lastbilar och bussar, verktyg  och mer eller mindre äger hela byar (Teodlingar, skolor, fabriker med mera).
På senare tid har Indien placeras världskartan genom mjukvaruindustrin. Programmering och systemering verkar vara något som passar Indierns sätt att tänka. Störst prick den indiska IT-kartan får Bangalore i Karnataka tätt följt av Mumbai.

Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu