De ikoniska dubbeldäckarbussarna i Mumbai (Bombay) har pensionerats

De ikoniska dubbeldäckarbussarna i Mumbai (Bombay) har pensionerats

Den 16 september 2023 körde de ikoniska dubbeldäckarbussarna i Mumbai för sista gången. Bussarna, som har varit en del av Mumbais stadsbild i över 70 år, ersätts av modernare bussar.

På stadens gator sedan 1947

Dubbeldäckarbussarna introducerades i Mumbai 1947. De var en populär transportmetod för både lokalbefolkningen och turister. Bussarna var kända för sin utsikt över staden och sin charmiga atmosfär.

Indien: G20 lanserar kunskapsplattform för hållbar turism

Indien: G20 lanserar kunskapsplattform för hållbar turism

Det indiska Turistministeriet och FN:s World Tourism Organization (UNWTO) lanserade nyligen en kunskapsplattform för hållbar turism. Plattformen, som heter G20 Tourism and SDG Dashboard, är en onlineportal som samlar in kunskap och erfarenheter från G20-länderna om hur turism kan bidra till att uppnå FN:s Agenda 2030 för hållbar utveckling.

Indiens växande metronätverk

Indiens växande metronätverk

Indien är ett land med en snabbväxande befolkning och ekonomi vilket lett till ett ökat behov av effektiva transportlösningar. Metrosystemen, som kan liknas lite vid ett tunnelbanesystem, i Indien har spelat en viktig roll i att möta detta behov. 

Fakta om Indiens metrosystem

Idag har 16 indiska städer ett fungerande metrosystem. Det största systemet hittar vi i landets huvudstad, Delhi. Här finns inte mindre än 10 linjer, 255 stationer och 348 kilometer spår, något som är planerat att byggas ut till 472 kilometer inom kort.

Punjab: För välmående och kvinnlig empowerment

Punjab: För välmående och kvinnlig empowerment

Punjab är en delstat i Indien med ett rikt kulturell arv, levande traditioner och underbar mat. Delstaten är känd för sina varma och välkomnande människor som är stolta över sin historia och arv. Punjab erbjuder en mängd attraktioner för turister, inklusive Gyllene templet i Amritsar, ceremonin vid Wagah-gränsen, Stenparken i Chandigarh och Durgiana-templet. Under en så kallad Roadshow berättade bland annat Punjabs turistminister om vad som ska sätta delstaten på kartan. Det här är vad de hade att säga.

Airbnb och Indiens turistministerium i samarbete för att lyfta fram Indiens själ

Airbnb och Indiens turistministerium har ingått ett samarbete för att lyfta fram Indiens rika kulturella arv på den globala scenen. Initiativet kallas "Soul of India" (Indiens själ).

Indien är ett land med en rik historia och kultur som lockar besökare från hela världen. För att främja landet som en populär turistdestination har Airbnb och Indiens turistministerium nyligen undertecknat ett avtal på ett år som ska främja turismen till Indiens rika kulturella arv på den globala scenen. Initiativet kallas "Soul of India" (Indiens själ).

Indiens historiska månlandning

Indiens historiska månlandning

Indien gjorde historia på onsdagen när man lyckades landa sin månlandare Vikram på månens sydpol. Det är Indiens andra försök att landa på månen, och det första som lyckats.

Chandrayaan-3 var tredje gången gillt

Chandrayaan-3-missionen är Indiens tredje expedition till månen. Den första, Chandrayaan-1, lanserades 2008 och kartlade månens yta. Den andra, Chandrayaan-2, lanserades 2019, men landaren Chandrayaan-2 kraschlandade på månen på grund av en teknisk felaktighet.

Prenumerera på