Det indiska turistministeriets arbete 2020

Att turismen plötsligt kom till ett abrubt slut i början av 2020 är det nog ingen som missat. Covid-19 satte käppar i hjulen för all utländsk turism och det var inte fören framåt slutet av året som den inhemska turismen började få fart i Indien igen. Men det innebär inte att landets arbete för att förbättra för turismen stått stilla. Vi har till exempel tidigare skrivit om det enorma arbete med den indiska järnvägen som utförts under året. Här är listan på turistministeriets främsta meriter år 2020

Bharat Parv (Indienfestivalen)

Turistministeriet anordnade “Bharat Parv” vid Gyan Path och Red Fort Ground i Delhi mellan 26 och 31 januari 2020, som en del av Republic Day Celebrations (firandet för republikens dag). Temat för Bharat Parv var ”150 år av Mahatma” och ”Ek Bharat Shreshtha Bharat (översatt ungefär Ett Indien – Utmärkt Indien)”. De viktigaste attraktionerna under Bharat Parv 2020 inkluderade visningar av Republic Day-tablåer, framträdande av Armed Forces Band, paviljong av statliga regeringar & unionsterritorier, Ministerier, matstånd, kulturföreställningar, hantverksstånd etc.

Incredible India Tourist Facilitator (IITF) Certification Program

Ministry of Tourism har lanserat Incredible India Tourist Facilitator (IITF) Certification Program, ett Pan-India online-inlärningsprogram tillgängligt från olika digitala enheter. Programmet syftar till att förbättra den totala upplevelsen för turister genom att skapa en kunskapspool av lokala, utbildade proffs. Det ska bidra till att skapa sysselsättningsmöjligheter på lokal nivå, även i avlägsna områden, med turismspotential. Den 21 december 2020 hade 6402 personer registrerat sig under IITFC-programmet.

Konferens om destinationshantering och gemenskapsdeltagande

Turistministeriet anordnade en konferens om destinationshantering och gemenskapsdeltagande den 13–14 februari 2020 i Rann of Kutch, Gujarat. Det invigdes av unionsministern för kultur och turism och chefsministern i Gujara. Mötet sammankallades för att diskutera vikten av Destination Management och gemenskapens deltagande i turistsektorn.

Webbplats för Incredible India lanserad

Incredible India

Ministern för turism och kultur lanserade webbplatsen Incredible India på språken kinesiska, arabiska och spanska för att locka turister från dessa regioner. Webbplatsen återfinss här!

Dekho Apna Desh webbseminarier

Dekho Apna Desh

Turistministeriet lanserade initiativet 'Dekho Apna Desh' (översatt till Se ditt land)  i januari 2020 i syfte att skapa medvetenhet bland medborgarna om landets rika arv och kultur och uppmuntra medborgarna att resa inom landet. Detta initiativ är i linje med premiärministerns tal till nationen den 15 augusti 2019 och uppmuntrar alla medborgare att besöka minst 15 destinationer fram till 2022. Under detta initiativ organiserar ministeriet en serie webbseminarier under det övergripande temat Dekho Apna Desh som visar landets olika kultur, arv, destinationer och turistprodukter. För att skapa en massmedvetenhet har ministeriet också lanserat ett Dekho Apna Desh-löfte och frågesport på MyGov.in-plattformen. I dagsläget har 68 webbinarier anordnats med en tittarskara på nästan 300 000 personer.

Portalen "Stranded in India"

Stranded in India

Turistministeriet skapade en portal "Stranded in India" i syfte att underlätta och utöka stödet till utländska turister som strandades i Indien på grund av avbokningar av flyg samt lockdown. Portalen hjälpte turister att få information och detaljer om statliga turistavdelningar och regionala kontor för turistministeriet.

Fotodokumentation av landets monument

Turistministeriet har påbörjat fotografering / videografi av viktiga turist- och kulturplatser med hjälp av drönare under tider av året då föroreningarna är som lägst för att få klara bilder.

Internationella Yoga-dagen 

Turistministeriet genomförde flera aktiviteter på det centrala temat "Yoga @ home & Yoga med familj" för att fira "International Day of Yoga" (IDY). Höjdpunkten för firandet var ”Dekho Apna Desh” webbseminarium den 20 juni 2020 som innehöll en konversation med Sadhguru Jaggi Vasudev Ji. Denna session med titeln "Bharat: A Cultural Treasure" leddes av indiens ministerför turism och kultur och innehöll kända personligheter från olika områden inklusive turism som paneldeltagare. Ett antal aktiviteter genomfördes också av inhemska och utländska turistkontor.

Nationell integrerad databas för besöksnäringen

Ministry of Tourism har skapat ”National Integrated Database of Hospitality Industry (NIDHI)” för att få en tydlig bild av den geografiska spridningen inom besöksnäringen, dess storlek, struktur och befintliga kapacitet. Databasen ska fungera som en gemensamt databas från turistministeriet, statliga avdelningar för turism och turistindustrin och göra det möjligt för central- och statsregeringarna att tillhandahålla bättre stöd och tjänster inklusive policyer och strategier. I dagsläget har 34 399 boendeenheter registrerats på portalen sedan den lanserades den 8 augusti 2020.

SAATHI

För att säkerställa överensstämmelse med säkerhets- och hygienprotokollen kring COVID-19 har turistministeriet genomfört ett initiativ som heter SAATHI (System for Assessment, Awareness & Training for Hospitality Industry) i samarbete med Quality Council of India (QCI) för ett effektivt genomförande av riktlinjer utfärdade med hänvisning till COVID-19 och senare för säker drift av hotell, restauranger, B&B och andra enheter. I dagsläget har 6810 boendeenheter certifierats på SAATHI-portalen.

Virtuellt möte kring NIDHI

Indiens turistminister

Unionens minister för kultur och turism, Prahlad Singh Patel, höll ett virtuellt möte med 34 statliga turistministrar / tjänstemän i New Delhi den 15 och 16 oktober 2020. Ministern sa att vi tidigare bara hade 1400 registreringar av hotell med oss men på grund av initiativet NIDHI (National Integrated Database of Hospitality Industry) växer antalet nu regelbundet. Det ger oss mer tillförlitliga uppgifter om turist- och hotellbranschen. National Integrated Database of Hospitality Industry (NIDHI) är ett gemensamt initiativ från de centrala och statliga regeringarna i partnerskap med Hospitality Industry för att skapa en digital plattform för besöksnäringen. Plattformen har en enkel registreringsprocess för rum i olika kategorier, hotell, semesterresorter, pensionat, bed and breakfast / home stays, lantgårdar, stugor / turisthem, husbåtar, arvshus, tidsdelningsenheter, lägenhetshotell, tältboende , Fristående F & B-enheter etc. Den registrerade enheten får användarnamn och lösenord och kan uppdatera informationen när som helst.

Invigning av projektet för Thenzawl Golf Resort

Invigning golf

Indiens minister för kultur och turism invigde Thenzawl Golf Resort-projektet enligt Swadesh Darshan-schemat från turistministeriet i närvaro av turistministern från delstaten Mizoram, Robert Romawia Royte, samt kommissionär och sekreterare för turistavdelningen för regeringen i Mizoram Esther Lal Ruatkimi i New Delhi den 4 augusti 2020.

Utveckling av pilgrimsmål i Somnath, Gujarat

Turistministern och  Gujarats chefsminister, Vijaybhai Rupani, invigde projektet "Utveckling av pilgrimsfärdsbekvämligheter i Somnath, Gujarat" den 16 juli 2020. Projektet, som sanktionerades enligt PRASHAD-systemet i mars 2017, har slutförts framgångsrikt med kostnaden av Rs. 450 360 000 rupies.

Turistfaciliteringscenter i Kerala

Prahlad Singh Patel

Den indiska minustern för Tourism & kultur, Prahlad Singh Patel, invigde anläggningen "Tourist Facilitation Center" som byggdes under projektet "Development of Guruvayur, Kerala" under PRASHAD Scheme under den indiska regeringen den 4 november 2020.

Ek Bharat Shreshtha Bharat

Ek Bharat Shreshtha Bharat

Turistministeriet har regelbundet arbetat för att främja själen i Bharat Shreshtha Bharat (översatt ungefär Ett Indien – Utmärkt Indien) genom olika aktiviteter. Även under COVID-19-pandemin har Bharat Central Institutes of Hotel Management anknutna till NCHMCT & Indian Institute of Tourism and Travel Management organiserat olika aktiviteter på temat Ek Bharat Shreshtha Bharat. Aktiviteterna har skett mellan den 8 maj 2020 och den 24 augusti 2020. Aktiviteterna har lett till ett entusiastiskt deltagande i den sanna andan av Ek Bharat Shreshtha Bharat, enligt myndigheten.

Avtal för kvinnors bemyndigande

FICCI Ladies Organization

I närvaro av unionens minister för turism, Prahlad Singh Patel, undertecknades ett formellt samförståndsavtal mellan Travel Agents Association of India (TAAI) och FICCI Ladies Organization (FLO) med ministeriet av turism för kvinnors bemyndigande. Genom detta initiativ lägger TAAI & FLO tonvikten på personlig kompetens och kompetens inom besöksnäringen, en mer flexibel arbetsbalans och större möjligheter till entreprenörskap med betydligt lägre investering.