Hitta Indiens Offbeat-destinationer

Indien är ett land med en rik historia och kultur, och det finns många vackra och spännande platser att besöka. Men många av dessa platser är fortfarande okända för de flesta turister. MakeMyTrip, en av Indiens största reseplattformar, har inlett ett samarbete med landets turistministerium för att främja över 600 offbeat destinationer i Indien.

Offbeat destinationer i Indien

Offbeat destinationer är platser som inte är så populära eller överfulla av turister, men som har en unik charm och kultur. De kan vara allt från historiska monument och natursköna sjöar till exotiska djurparker och äventyrliga aktiviteter. Målet med samarbetet är att visa upp Indiens mångfald och rikedom, samt att stödja lokalbefolkningen och miljön på dessa platser.

Vad gör MakeMyTrip för att lyfta fram dessa destinationer?

MakeMyTrip har skapat en särskild sektion på sin webbplats och app där man kan hitta information om de offbeat destinationerna, såsom hur man kommer dit, vad man kan göra där, var man kan bo och äta, och vilka säkerhetsåtgärder man bör följa. Man kan också boka paketresor eller skräddarsydda resor till dessa platser genom MakeMyTrip.

Enligt Deep Kalra, grundare och styrelseordförande för MakeMyTrip, är detta ett sätt att bidra till Indiens återhämtning efter pandemin, genom att locka fler resenärer till mindre utforskade delar av landet. Han sa också att detta kommer att gynna de lokala samhällena och entreprenörerna som är beroende av turismen för sin inkomst.

Välkomnas av det indiska turistministeriet

Turistministeriet har välkomnat initiativet och sagt att det är i linje med regeringens vision om “Dekho Apna Desh”, som betyder “Se ditt eget land”. Ministeriet har också lanserat en webbportal där man kan hitta information om olika offbeat destinationer i Indien, samt en kampanj för att uppmuntra indier att resa inom landet och upptäcka dess skönhet och mångsidighet.
Några exempel på offbeat destinationer i Indien som man kan besöka genom MakeMyTrip är:

  • Sandakphu, Darjeeling: Sandakphu är Västbengalens högsta berg, som erbjuder panoramautsikt över världens mest otroliga toppar. Makalu och Lhotse, världens femte och fjärde högsta toppar, reser sig på 8 463 m respektive 8 516 m, och försöker överträffa det högsta berget i världen, Mount Everest.
  • Urakam, Kerala: Urakam är en av de bästa offbeat destinationerna i Indien, där man kan uppleva en förtrollande kultur och träffa några skickliga hantverkare. Peruvanam Mahadeva-templet och Ammathiruvadi-templet är de två berömda templen här.
  • Khecheopalri Lake, Sikkim: Du kanske inte har hört talas om den här sjön i Sikkim och det är därför den hamnade på offbeat-reselistan. Glädjen i att upptäcka ligger i att hitta sådana platser, där naturen är högsta. Lokala munkar anser att Khecheopalri Lake är extremt heligt och tror att sjövattnet har helande egenskaper.

Om du vill veta mer om dessa eller andra offbeat destinationer i Indien, kan du besöka MakeMyTrips webbplats eller app, eller turistministeriets webbportal.

Läs mera

•    MakeMyTrips webbplats
•    Indiska turistministeriets webbplats