Air India utökar sina flygningar till Europa – men Stockholm står ännu inte på tur

Air India fortsätter att expandera sin närvaro i Europa med ytterligare flygningar till Amsterdam, Köpenhamn och Milano för att möta den ihållande efterfrågan. Från och med den 22 juni 2024 kommer Air India att erbjuda dagliga direktflyg från Delhi till Amsterdam Schiphol och Delhi till Milan Malpensa, vilket ökar frekvensen på dessa två nyckelrutter från fyra respektive fem gånger i veckan.

Nya flyg mellan Köpenhamn och Delhi

Dessutom kommer Air India att lägga till ytterligare en flygning på Delhi-Köpenhamn-rutten, vilket tar frekvensen på rutten till fem gånger i veckan. Lanseringen av de extra flygningarna kompletterar Air Indias dagliga, direktflyg till Zürich som startar den 16 juni 2024, samt de dagliga tjänsterna till Frankfurt och Paris Charles de Gaulle (CDG), vilket ytterligare stärker passagerar- och godstrafiken mellan Indien och Europa.

Air Indias pågående transformationsresa

Campbell Wilson, VD och MD för Air India, uttryckte att "expansionen av vårt globala rutenätverk fortsätter att vara en nyckelprioritet för oss i Air Indias pågående transformationsresa. Den ökade frekvensen till Europa visar detta samt den växande efterfrågan på resor mellan Indien och Europa, och vi är engagerade i att erbjuda våra kunder större valmöjligheter och bekvämlighet."

Ska stärka turismbanden med Indien

Dessa nya flygningar kommer inte bara att stärka handels- och turismbanden, utan också erbjuda sömlös anslutning för resenärer från Europa till andra länder på den indiska subkontinenten och Sydostasien (och vice versa) via deras nav i Delhi.

80 europeiska flygningar i veckan

Med den ökade frekvensen till de tre europeiska städerna kommer Air India att betjäna fastlandseuropa med 80 flygningar i veckan till och från sju punkter, nämligen Amsterdam Schiphol, Köpenhamn, Frankfurt, Milan Malpensa, Paris CDG, Wien och Zürich.

Boeing 787 Dreamliner

Air India använder sina Boeing 787 Dreamliner-flygplan, konfigurerade med två klasser, på alla flygningar till fastlandseuropa, med 18 platta sängar i Business Class och 236 rymliga säten i Economy.

Platser på de extra flygningarna till Amsterdam, Köpenhamn och Milano är tillgängliga för bokning på alla kanaler, inklusive Air Indias webbplats, mobilapp och via resebyråer.

Stockholm ännu inte på tur

Trots denna expansion finns det för närvarande inga planer på att inkludera Stockholm i Air Indias europeiska ruttutbud. Resenärer som hoppas på direktflyg mellan Delhi och Stockholm får fortsätta att vänta, då dessa destinationer ännu inte finns med i flygbolagets planer. Detta kan komma som en besvikelse för många, men med Air Indias växande nätverk kan framtiden fortfarande hålla möjligheter för en direktförbindelse mellan de två huvudstäderna. För svenskar i södra delen av landet kan ju de utökade flygningarna från Köpenhamn ändå vara en tröst.