Internationell kryssningsterminal invigd i Vishakapatnam

Den internationella kryssningsterminalen i Visakhapatnam, Andhra Pradesh, invigdes i den 4 september 2023. Den nya terminalen kommer att fungera som en nyckelhamn för både inhemsk och internationell kryssningsturism längs Indiens östra kust.

Kryssningsterminal i världsklass

Terminalen är en världsklassanläggning med alla nödvändiga faciliteter för att erbjuda en inspirerande upplevelse för turister. Den har en kaj som är 180 meter lång och fyra förtöjningstubbar, vilket ger en total längd på 300 meter. Terminalbyggnaden är på 2 000 kvadratmeter och har lounger, tull, immigration, bagagehanteringsfaciliteter, scanning, ankomsthall, restaurang, underhållning, shopping, hälso- och affärsutställningar, växlingskontor, CCTV-övervakning och gott om parkeringsplatser.

Mer än bara kryssningsterminal

Terminalen kommer att fungera som en kryssningsterminal under månaderna november till mars, och kommer då att ta emot passagerare från hela världen. Under de resterande månaderna april till oktober kommer kajen att användas för kustlastoperationer.

Indiens engagemang i kryssningsturism

Projektet är ett tecken på Indiens engagemang för att främja turismtillväxt, infrastrukturutveckling och miljömedvetenhet. Det är ett bevis på de samordnade ansträngningarna mellan Turistministeriet och Ministeriet för fartygsfart, sjöfart och vattenvägar, och ska avsevärt bidra till Indiens turismpotential och ekonomiska välstånd enligt myndigheterna.
 –