Uttarakhand Tourism Policy 2023: En nysatsning på turismen

Uttarakhand, den natursköna delstaten i norra Indien, har nyligen godkänt en uppdaterad turismpolicy. Denna policy syftar till att stärka turismsektorn och locka fler besökare till området.

Viktiga punkter i delstatens nya turismpolicy

Den nya turismpolicyn är en ganska lång och tråkig läsning med många siffror, men kortfattat går den ut på följande:

Ekonomiska bidrag

Delstaten strävar efter att bidra med 10 miljarder dollar till ekonomin årligen genom turism. Detta skulle i så fall gynna både lokalbefolkningen och näringslivet.

BNP-andel

Målet är att turismen ska utgöra minst 15% av delstatens BNP. Detta ska främja hållbar tillväxt och skapa arbetstillfällen.

Förbättrad besökslängd

Genomsnittlig vistelselängd för turister i Uttarakhand bör enligt policyn öka till 4–5 dagar. Detta ska gynna både turister och lokala företag.

Ökad andel utländska turister

Policyn siktar på att öka andelen utländska turister till 5% av det totala antalet icke-religiösa besökare. Detta kommer att öka den globala exponeringen för Uttarakhand.

Framtiden för Uttarakhand

Med denna ambitiösa turismpolicy är Uttarakhand redo att välkomna fler resenärer till sina heliga platser, äventyrsdestinationer och natursköna dalar. Oavsett om du är en pilgrim, äventyrssökare eller naturälskare, vill Uttarakhand ha något att erbjuda!

Varför besöka Uttarakhand?

Så, vad har då Uttarakhand att erbjuda dig som turist från Skandinavien? 

Andlighet och heliga platser

Uttarakhand är hem för de heliga platserna i Char Dham-yatra, som Badrinath, Kedarnath, Gangotri och Yamunotri. Oavsett om du är en pilgrim eller bara söker andlig ro, kommer dessa platser att berika din själ.

Äventyr och naturupplevelser

För äventyrsentusiaster erbjuder Uttarakhand allt från vandring i Himalaya till paragliding i Rishikesh. Nanda Devi National Park är ett paradis för naturälskare och djurälskare.

Vackra bergsorter (Hill Stations)

Nainital, Mussoorie och Auli är några av de pittoreska bergsstationerna i Uttarakhand. Här kan du njuta av fantastiska utsikter, frisk bergsluft och avkoppling.

Rik kultur och tradition

Utforska den unika Kumaoni- och Garhwali-kulturen. Upptäck färgglada festivaler, traditionella danser och hantverk.

Läs mer!

Läs mer i våra resguider till Uttarakhand här!