Reseguide till Hyderabad - Bilder, fakta och information

By peculiar235 - MindSpace campus - color balance and levels modified: added mag
Snabbfakta
Hyderabad i Telangana
Invånare (ca)
4 000 000
Språk
Telegu och Urdu
Bäst tid att besöka
Oktober till februari

Sedan delningen av delstatedn Andhra Pradesh till delstaterna Andhra Pradesh och Telangana den 2 juni 2014 ligger numer huvudstaden Hyderabad i den nya delstaten Telangana. Hyderbad kommer dock fungera som delstatshuvudstad för delstaten Andhra Pradesh under en övergångsperiod om ca 10 år.

Sevärdheter

Hyderabad är som de flesta andra delstatshuvudstäder full av shoppingmöjligheter och historia. Bland sevärdheterna här kan man kanske nämna Charminar, som är en jättelik triumfbåge med minareter och en moské. Konstruktionen, som är rikligt utsmyckad, uppfördes någon gång på 1500-talet. Golcondafästingen är en av Indiens mest storslagna fort och är väl värt ett besök. Salar jung Museum har ett stort utbud av föremål från hela världen., Mecca Masjid är en av världens största moskéer som sägs rymma upp till 10.000 personer! Budda Purnima är en av världens högsta Buddastatyer och skapades så sent som 1985. Efter några smärre misstag, som gjorde att monumentet fick vila på botten av stadens sjö, så är den nu på plats. Birla Mandir är ett tempel helgat åt Lord Venkateswara och finns på toppen av kalapahad. Det vackra templet är tillverkat av vit marmor från Rajasthan
När det gäller shopping får ni inte missa Laad Bazzar, där ni kan köpa konst, hantverk och smycken från trakten och övriga Indien. Från templet är utsikten över Hyderabad och tvillingstaden Secunderabad mycket bra.
Hyderabad erbjuder så mycket mer än det vi skrivit om här, men vad, det får ni själva uppleva på plats!

Boende

Med tanke på att Hyderabad seglat upp som kanske den största destinationen för IT-företag finns det därför et enormt utbud av finare hotell. Ofta är det bra att boka sitt boende i föväg varav vi rekommenderar Hotels.com som har såväl prisgaranti som bre pch pålitliga besökarrecensioner på sin sida.

Äta

När du är i Hyderabad får du för allt i hela världen inte missa att äta den berömda Hyderabadi-byrianin. En Byriani är en risrätt som traditionellt tillagas i ett välförslutet lerkärl under en lång tid. Se Eattreats lista över de 17 bästa ställena för Biryani i staden här!

Resa till & från

Eftersom Hyderabad är delstatshuvudstaden är staden väl ansluten till resten av delstaten och övriga Indien med bussar och tåg.

Den relativt nybygda flygplatsen Rajiv Gandhi International Airport ansluter Hyderabad med resten av Indien samt erbjuder en hel del internationella destinationer.

Övrigt

Hitta resan till Hyderabad

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Hyderabad och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

Foto
Fabian Segelström