Nytt höghastighetståg ska korta restiden mellan Mumbai och Hyderabad trefaldigt

Mumbai och Hyderabad är två gigantiska metropoler dryga 70 mil från varandra. Att resa mellan de två metropolerna tar idag mer än 12 timmar med tåg eller över 13 timmar med bil. De nya höghastighetstågen ska göra din resa betydligt snabbare!

Medelhastighet på 320 km/t

Tågen som ska trafikera den nya järnvägen har en medelhastighet om 320 km/t, vilket kan jämföras med de nuvarande tågen som har en medelhastighet mellan 80-120 km/t. På sträckan mellan Mumbai och Hyderabad skulle det innebära en tidsbesparing på sju till tio timmar.

Ingen färdig tidsplan

Eftersom man just nu öppnar upp för budgivningar för projektet har man ingen tidsplan för när järnvägen ska stå färdig. Men om dina rotis redan är varma i Hyderabad bör du inte vänta på detta tåg innan du åker från Mumbai. Den första höghastighetsbanan, mellan Mumbai och Ahmedabad, som redan är påbörjad kommer inte vara klar innan 2028.

Sju höghastighetskorridorer 

Den indiska regeringen har planerat för sju höghastighetskorridorer i landet, sträckan mellan Mumbai och Hyderabad är bara den senaste. Mumbai till Ahmedabad ska nu också förlängas vidare till Delhi, som vi skrivit om här. /Resenyheter/nytt-snabbtag-ska-foerbinda-delhi-jaipur-udaipur-och-ahmedabad

De sju korridorerna med höghastighetståg byggs och ska byggas på följande sträckor

Delhi-Amritsar
Varanasi-Howrah
Delhi-Varanasi
Delhi-Ahmedabad
Mumbai-Hyderabad
Mumbai-Nagpur
Chennai-Mysore

Den totala längden av Indiens föreslagna höghastighetskorridorer är 4869 km och kostnaden beräknas till 10 lakh crore rupies. Översatt från Lakh och Crore innebär det att de nya höghastighetskorridorerna tillsammans kommer kosta över 10 000 000 000 000 rupies, dvs 10 000 miljarder rupies.

Läs mer

Indien.nu om tågresor i Indien 

Resenyheter om tåg i Indien 

Indien.nu om Mumbai 

Indien.nu om Hyderabad