Resor till Goa

Faktaruta
Goas placering i Indien
Resa till & från: 

Se huvudartikel till vänster

Introduktion: 

Det finns många sätt att ta sig till Goa. Många väljer att åka till Goa på egen hand genon att flyga reguljärt medan andra väljer att åka till Goa på charterresa. Det förstnämda ger lite större valmöjlighet och är ett måste för dig som vill stanna lite längre medan det andra alternativet ibland är något billigare och kan vara något enklare eftersom allt redan är ordnat i förväg från Skandinavien. Oavsett sätt att resa till Goa är denna delstat fantastiskt och man kan ju faktiskt resa runt lite i delstaten på egen hand även om man åker på charter.

Resa till och från Goa - charter, reguljärt och inrikes

Det finns flera sätt att resa till Goa. Många väljer att åka med någon av charterbolagen där allt är ordnat från början till slut. Flyg, boende och övrig service sköts oftast av resebolaget och det enda man behöver tänka på själv är att njuta av semestern. För vissa är charterresorna lite för inlåsta och man vill själv ha möjlighet att resa runt lite i Goa, byta strand eller hotell när det passar eller kanske stanna lite längre än vad charterbolagen tillåter. Då passar det bättre att boka en reguljär flygbiljett. Vad du än väljer har vi information nedan.

Flyga reguljärt

Det finns bara ett par flygbolag (Qatar och snart Emirates) som trafikerar Sverige - Goa, direkt efter ett byte i Mellanöstern samt Finnair som flyger ett par gånger i Veckan med byte i Helsinki. De flesta andra flygbolag mellanlandar i Europa innan du anländer i Mumbai eller Delhi. Från Delhi eller Mumbai måste du sedan resa inrikes med flyg, tåg, buss eller bil.

Inrikesflyg mellan Mumbai och Goa kostar strax under tusenlappen och går att boka från Sverige. Från Delhi kostar samma resa lite drygt 1000 kronor. Det finns flera avgångar dagligen och resan tar ca en timme från Mumbai och några timmar från Delhi.

Hitta resan till Goa!

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Goa och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Tips, du kan välja en avreseort i Indien om du bara är intresserad av inrikesflyg!

Ett mer ekonomiskt alternativ kan vara att ta tåg från Mumbai till Goa istället. Kostnaden för tåg ligger runt ett par hundralappar och det finns regelbundna avgångar dagligen. Skulle tågen vara fullbokade återstår långfärdsbussarna som ett alternativ även om Indien.nu gärna avråder från denna skumpiga resa.

Det finns även en hel del svenska resebyråer som är mer eller mindre specialliserade på Indien och flera av dessa har olika paketresor till Goa. Du hittar ett urval här!

Efter att du landat på flygplatsen i Goa

Har du ordnat med boende i Goa på förhand kan det ibland hända att man får bra erbjudanden om transfer till och från flygplatsen. Om inte kan man lätt boka en taxi till fast pris direkt på flygplatsen själv. I listan nedan får du priser för taxi från flygplatsen till några av de vanligaste orterna. 

Priser för Pre-paid taxi mellan flygplatsen i Goa och några populära orter.

Från andra platser i Indien

Befinner du dig i Indien och vill spendera några dagar i Goa så finns det goda kommunikationer med närliggande delstater både via lokala och "super deluxe bussar".
Från Norr och söder går den nybyggda Konkan Railway som har flera avgångar dagligen.

Resa i Goa

Ska du resa mellan byarna i Goa så är det vettigaste alternativet att resa med lokalbussar. Dessa är relativt snabba och mycket billiga. För den mindre äventyrslystne går det att hyra bil med chaufför som även fungerar som guide. Hyrbilsalternativet kostar några hundralappar per dag. För kortare resor rekommenderar vi rickshaw eller de små taxibussarna som går mellan flera orter.
I Goa finns det fullt av moped- och motorcykeluthyrare men detta alternativ är främst för dem som är vana förare för trafiken i Indien är inte den vi är vana vid i Sverige. För att köra motorcykel måste du ha ett internationellt körkort. Blir du stoppad av polisen utan väntar ibland dryga böter om du inte lyckas muta dig ur situationen (inget vi rekommenderar).

Sevärdheter: 


Annat att göra: 


Boende: 


Äta: 


Väder: 


Historia: 


Övrigt: 


Kommentera

Liknande sidor

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu