Resor till Goa

Resor till och i Goa
Snabbfakta
Goas placering i Indien

Det finns många sätt att resa till och i Goa. Många väljer att åka till Goa på egen hand genon att flyga reguljärt medan andra väljer att åka till Goa på charterresa. Det förstnämda ger lite större valmöjlighet och är ett måste för dig som vill stanna lite längre medan det andra alternativet ibland är något billigare och kan vara något enklare eftersom allt redan är ordnat i förväg från Skandinavien. Oavsett sätt att resa till Goa är denna delstat fantastiskt och man kan ju faktiskt resa runt lite i delstaten på egen hand även om man åker på charter.

Resa till och från Goa - charter, reguljärt och inrikes

Det finns flera sätt att resa till Goa. Många väljer att åka med någon av charterbolagen där allt är ordnat från början till slut. Flyg, boende och övrig service sköts oftast av resebolaget och det enda man behöver tänka på själv är att njuta av semestern. På Reseguiden.se kan man söka bland alla charter-erbjudanden och också hitta sista-minuten-resor. Perfekt för att lätt kunna jämföra priser och boka det bästa paketet för just dig.

För vissa är charterresorna lite för inlåsta och man vill själv ha möjlighet att resa runt lite i Goa, byta strand eller hotell när det passar eller kanske stanna lite längre än vad charterbolagen tillåter. Då passar det bättre att boka en reguljär flygbiljett. Vad du än väljer har vi information nedan.

Tänk också på att du behöver visum för att besöka Indien. E-visum kan man få snabbt och enkelt och vi berättar mer om allt du behöver veta inför resan här!

Flyga reguljärt

Det finns bara ett par flygbolag (Qatar och snart Emirates) som trafikerar Sverige - Goa, direkt efter ett byte i Mellanöstern samt Finnair som flyger ett par gånger i Veckan med byte i Helsinki. De flesta andra flygbolag mellanlandar i Europa innan du anländer i Mumbai eller Delhi. Från Delhi eller Mumbai måste du sedan resa inrikes med flyg, tåg, buss eller bil.

Inrikesflyg mellan Mumbai och Goa kostar strax under tusenlappen och går att boka från Sverige. Från Delhi kostar samma resa lite drygt 1000 kronor. Det finns flera avgångar dagligen och resan tar ca en timme från Mumbai och några timmar från Delhi.

Hitta resan till Goa

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Goa och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

 

Ett mer ekonomiskt alternativ kan vara att ta tåg från Mumbai till Goa istället. Kostnaden för tåg ligger runt ett par hundralappar och det finns regelbundna avgångar dagligen. Skulle tågen vara fullbokade återstår långfärdsbussarna som ett alternativ även om Indien.nu gärna avråder från denna skumpiga resa.

Det finns även en hel del svenska resebyråer som är mer eller mindre specialliserade på Indien och flera av dessa har olika paketresor till Goa. Du hittar ett urval här!

Efter att du landat på flygplatsen i Goa

Har du ordnat med boende i Goa på förhand kan det ibland hända att man får bra erbjudanden om transfer till och från flygplatsen. Om inte kan man lätt boka en taxi till fast pris direkt på flygplatsen själv. I listan nedan får du priser för taxi från flygplatsen till några av de vanligaste orterna. 

Taxipriser från flygplatsen i Goa

Från andra platser i Indien

Befinner du dig i Indien och vill spendera några dagar i Goa så finns det goda kommunikationer med närliggande delstater både via lokala och "super deluxe bussar".

Från Norr och söder går den nybyggda Konkan Railway som har flera avgångar dagligen.

Resor i Goa

Ska du resa mellan byarna i Goa så är det vettigaste alternativet att resa med lokalbussar. Dessa är relativt snabba och mycket billiga. För den mindre äventyrslystne går det att hyra bil med chaufför som även fungerar som guide. Hyrbilsalternativet kostar några hundralappar per dag. För kortare resor rekommenderar vi rickshaw eller de små taxibussarna som går mellan flera orter.

I Goa finns det fullt av moped- och motorcykeluthyrare men detta alternativ är främst för dem som är vana förare för trafiken i Indien är inte den vi är vana vid i Sverige. För att köra motorcykel måste du ha ett internationellt körkort. Blir du stoppad av polisen utan väntar ibland dryga böter om du inte lyckas muta dig ur situationen (inget vi rekommenderar).

Photo by Raja Sen on Unsplash

Sevärdheter

Goas stränder, kustområde och inland

Läs våra guider till Goa för att hitta din perfekta strand eller äventyr.

Norra Goa Södra Goa | Centrala Goa

Resa till & från

Se huvudartikel till vänster