Air India tar i med hårdhandskarna mot fuskande regeringsdepartement

Air India - Betala eller ta bussen

Har du skulder på över miljonen? Ta bussen eller tåget. Det statliga flygbolaget Air India tar nu i med hårdhandskarna mot departement som har stora skulder, detta för att vända bolagets negativa kassabalans. Räknar man ihop de olika statliga enheternas skulder blir beloppet nästan astronomiskt.

Statliga miljardskulder

Det skuldtyngda statliga flygbolaget Air India kan nog förklara en hel del av sina skulder på sina statliga kunder. Lägger man ihop de statliga skulderna till flygbolaget hamnar slutsumman på hissnande 268 crore rupies eller 2,68 miljarder rupies i vårt räknesätt. Bland de som svartlistats på grund av sina skulder finner vi, kanske lite oväntat, CBI vilka är den indiska federala polisen (jämför med FBI), IB vilka är den indiska underrättelsetjänsten och Border Security Force. Centrala- och västra järnvägen har skulder om nära tio miljoner rupies. 

Lösningen

Sedan sammanställningen av skulderna sammanfattades har nu Air India beslutat att helt neka till flyg om biljetterna inte betalas kontant innan avgång. Tyvärr är den organisation som tillsatts att utreda en del av skulderna, Labour Comissioner, en av de som har störst skulder. Labour Comissioner är därför en av de undantag som gjorts och lugnt kan flyga vidare, trots sina skulder om 5,5 miljoner rupies.

Undantag från svartlistningen

Vissa biljettskuldssmitare kan dock fortsätta att resa, till dessa organisationer tillhör AAI, Airports Authority of India, luftfartsdepartementet samt parlamentet. Att Air India inte vill stöta sig med luftfartsdepartementet och AAI kan kanske ha något att göra med dessa undantag.

Hitta resan till och i Indien

Hitta billiga flygerbjudanden till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Välj avreseort i Indien för att hitta inrikesflyg. Air India är det enda flygbolaget som flyger direkt mellan Sverige och Indien på sträckan Stockholm - New Delhi.

Photo by Sebastián León Prado on Unsplash