Den indiska järnvägen lämnar rälsen för havet — startar nya kryssningar i Indien

Redan nu i dagarna invigs IRCTCs (Indian Railway Catering and Tourism Corporation) nya satsning på kryssningar runt den indiska kusten. Under den kommande veckan startar man hela fyra olika kryssningar men fler är planerade. Kryssningarna sker på fartyg från Cordelia Cruises och den indiska järnvägen blir därmed de första att erbjuda helt inhemska kryssningsalternativ i Indien. Läs mer!

Eleganta och lyxiga kryssningar i Indien?

Enligt ett uttalande från IRCTC har ”Cordelia Cruises Indiens främsta kryssningsfartyg. De strävar efter att främja och driva kryssningskulturen i Indien genom upplevelser som är eleganta, lyxiga och viktigast av allt, indiska. Det är ett kryssningsfartyg för Indier som tillgodoser hur Indier älskar att semestra”. Och fartygen verkar inte sakna saker att göra.

Aktiviteter på fartygen

Förutom flera restauranger och barer ska man erbjuda många olika fritidsaktiviteter. Här finns öppna utomhusbiografer, teater och “Broadway shower”. Givetvis finns pool och gym på skeppen också. Har du fortfarande kvar energi kan du ta ut den på den stora klätterväggen. Vill du ta en stund utan barnen finns ett speciellt barnområde. Vissa av skeppen har Casino, huruvida dessa kommer vara i drift under IRCTCs program är dock inte klart ännu. Det är möjligt att spel kommer att vänta tills dess man börjar med kryssningarna på internationellt vatten till Sri Lanka, något som man planerar för nästa år.

Exotiska indiska destinationer och bortom

Till att börja med kommer alla kryssningar utgå från Mumbai, något som kommer ändras nästa år då kryssningar även kommer starta från Chennai. De inledande destinationerna är Goa, Diu, Lackadiverna och Kochi. När de under nästa år startar med Sri Lanka kan man se fram destinationer så som Colombo, Galle , Trincomalee och Jaffna.

Priser

Priserna på kryssningarna varierar beroende på längden och din valda typ av hytt. De billigaste resorna startar på ungefär 26 000 rupies för hytt som vetter inåt fartyget. Samma resa kostar i den bästa hytten ungefär 120 000 rupies för en resa om tre dagar och två nätter. En längre kryssning på fem dagar och sex nätter till Lackadiverna kostar mellan ungefär 50 000 och 250 000 rupies per person beroende på klass. Vissa kryssningar har tre olika klasser medan andra har fem olika klasser varav två olika sviter. 

 Samarbete med Cordelia Cruises

”IRCTC har gått ihop och tecknat avtalet med Cordelia Cruises som drivs av Waterways Leisure Tourism Private Ltd för att marknadsföra och genomföra de första inhemska lyxkryssningarna i Indien. Detta är ett annat otroligt lyxresetillbud under IRCTC: s paraply av turismtjänster till allmänheten” berättar den indiska järnvägen.

Läs mer:

Cordelia Cruises

Boka på IRCTC