Holistisk utveckling av två av Indiens ögrupper

Andamanöarna

Nu har turen att få pengar för utveckling ur det så kallade Swadesh Darshan-Scheme kommit till två av Indiens relativt outvecklade ögrupper, Andamanerna & Nicobarerna samt Lackadiverna.

Identifierade öar

För den så kallade holistiska utvecklingen har den slutgiltiga utvecklingsapporten identifierat  fyra öar i Andamanerna och fem öar i Lackadiverna. För ögruppen Andamanerna & Nicobarerna har man valt ut Smith Island, Ross Island, Long Island och Aves Island. För Lackadiverna har man valt ut Minicoy, Bangaram, Thinnakara, Cheriyam och Suheli Islands


style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-2863287500121409"
data-ad-slot="9626381268">

Turismbaserade projekt

Dessutom har rent turismbaserade projekt valts ut för Long Island, Aves Island, Smith Island och Neil Island för Andamanerna & Nicobarerna samt Minicoy, Kadamat och Suheli-öarna i Lackadiverna. I det senare innebär det också byggande av en kombinerat civil och militär flygplats av flygvapnet på ön Minicoy.

Vad ska då utvecklas?
Exakt vad som kommer utveckas är inte offentliggjort ännu, det är delvis upp till projektet nu att se över helheten för att utveckla för turismen på på de två ögrupperna. Turistministeriet tillsatte dock 420 miljoner rupies 2016-2017 för att utveckla kustområden och öturismen för ovanstående öar plus Havelock och Port Blair m.fl. 

  • Cellular Jail och National Memorial
  • Toaletter, ombytesbås och solcellsbaserade telefonladdare på alla stränder
  • Transport av solcellsladdade e-rikshor
  • Väg genom Bartang
  • Dykanläggningar
  • Skyltar och belysning på öarna
  • Andaman Club

Mer information om utvecklingen av turismen på öarna borde snart komma ut. Informationen kommer från ett skriftligt svar som gavs av Shri KJ Alpons, indiska unionens minister för turism till Lok Sabha den 7 januari.

Vad är Swadesh Darshan?

Swadesh Darshan-projektet är ett projekt från indiska regeringen och turistministeriet som ska främja inhemsk och internationell turism inom olika teman så som stränder, kultur, arv, djur och natur med mera. Projekten ska utformas på så vis att de stödjer det lokala samhället, skapar arbetstillfällen, fostrar en social integration utan att kompromissa med miljön.

Mer information

Läs mer om Andamanerna & Nicobarerna i vår resguide!
Läs också vår tidigare nyhet om att Goa fått pengar ur Swadesh Darshan
Storstädning bland kolonialia namn på Andamanerna & Nicobarerna
Pressmedelandet i sin helhet
Den officiella sajten för Swadesh Darshan Scheme från Ministry of Tourism.

Hitta resan till Andamanerna

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Andamanerna och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg