Indien kan öppna för internationell turism redan den 15:e oktober

Det finns fortfarande inga officiella uppgifter för när den internationella turismen öppnar till Indien igen, men den indiska förbundsministern för turism, Shripad Naik, har under firandet av Mahatma Gandhis födelsedag nämnt några intressanta uppgifter.

Öppnar Indien efter femtonde oktober 2021?

Under firandet av Gandhi Jayanti nämnde den indiska turistministern att den indiska regeringen snart kommer ta besked om öppnandet för utländsk turism till landet och det kan ske snart. Ett officiellt uttalande kan komma redan den sjunde oktober och den internationella turismen kan göras möjlig redan efter den 15:e oktober 2021.

"I takt med att corona minskar kommer vi att starta nationell och internationell turism. Beskedet kommer att göras snart och det finns en möjlighet att det börjar efter den 15 oktober."
Shripad Naik

Öppnar upp för internationella flyg—charterflygen startar först?

Exakt hur den internationella turismen ska komma igång igen är inte klart, men mycket lutar åt att den kommer starta stegvis. Personer insatta i landets turism tror att man först kommer öppna upp de viktiga charterflygningarna till Goa för att man inte ska missa hela säsongen då charterresenärer i hög mån bokar sina resor i god tid innan semestern. Ger man besked för sent kommer potentiella turister hinna boka andra destinationer innan Indien ger besked.

Indiska regeringen efterfrågar charterflyg

Ministern sa vidare att internationella flygningar har börjat, och regeringen i Indien har redan lämnat en begäran om att charterflyg ska återupptas vid ett visst datum. Naik bekräftar också att dessa önskemål om charterflyg grundas i att man inte vill missa hela säsongen 2021/2022. Goas chefsminister har också lämnat in en begäran till den indiska centralregeringen om att charterflygen ska få tillstånd att starta omedelbart.

Halv miljon gratis turistvisum till Indien!

När turismen till Indien väl godkänns kommer Indien ge ut inte mindre än en halv miljon turistvisum, helt gratis. Visumen kommer lämnas ut till alla godkända ansökningar och det är först till kvarn som gäller. Läs mer om detta i vår artikel här!

Bild av alexey turenkov på Unsplash