Indiens första igloo-café öppnar i Gulmarg

Gulmarg är en ort i delstaten Jammu & Kashmir som ganska länge varit känd för sin rikliga natursnö och den ort som lockar flest indiska skidåkare. Nu ska man erbjuda de nedkylda besökarna varmt kaffe och chai i en iglo, omgiven av snöig terräng.

Syed Waseem Shah’s Igloo café

Själva iglon som inhyser caféet är 6.7 meter brett och nästan fyra meter högt. Inne i igloon finns det plats för 16 hungriga och frusna personer. Inne i iglon är bänkar och bord byggda av is och snö, bänkarna är täckta med djurhudar för att man inte ska behöva frysa när man väntar på maten. Stora kannor av rykande het Kashmiri Chai ska också hjälpa att hålla kroppen varm.

Beläget vid fyrstjärnigt hotell

Caféet är beläget intill Kolahoi Green Heights Resort i en av Kashmirs skid- och vandringshubbar. Caféet är inspirerat av liknande platser i Europa och är det enda av sitt slag i Indien. Just själva företeelsen med turistlockande igloos är dock inte ny i Indien då man sedan tidigare kan bo över natten i igloos i Manali.

15 dagar att bygga

Det tog 15 dagar att bygga igloon, som för övrigt förväntas smälta bort någon gång i mitten av fabruari. Att igloon ska smälta bort under den viktigaste säsongen finns det ingen större risk för då temperaturen i snitt ligger på minus 11 grader här på 4500 meters höjd under januari och februari.

Fullsatt Kashmir

Under den inledande perioden av Corona led hela den indiska turistindustrin av enorma ekonomiska förluster. Den trenden har nu vänt och trots att situationen med Corona ännu inte är över är samtliga hotell i regionen fullbokade. Vissa hotell säger att säsongen i Kashmir inte har varit så här god på många år.

Läs mer

Läs mer på hotellets Facebook-sida

Indien.nu och Jammu & Kashmir

Recept på Kashmiri Chai!