Karantänturism i Himachal Pradesh

När nu hotellen i delstaten Himachal Pradesh åter igen får öppna, trots den pågående corona-krisen. Sker öppningen med stora begränsningar. Nu säger hotellindustrin ifrån.

Det är under sommarmånaderna turismen i Himachal Pradesh brukar blomstra som mest, men i år ser allt helt annorlunda ut, precis som i resten av landet och världen i helhet. Men den 8 juni får hotellen i delstaten öppna dörrarna igen. Smolken i bägaren? Hotellägaren kan bli straffad om gästen lämnar hotellet!

Karantänsturism

Att det är hälsosamt och stärkande i fjällen stämmer inte längre i dessa corona-tider men delstatsregeringen försöker göra så gott dom kan för att locka gäster. Kom gärna och bo på hotellen men lämna inte området för att besöka sevärdheter. Delstatens turistdepartement har föreslagit följande regler inför öppnandet: Ingen lokal sight-seeing eller bsök på lokala marknader -  gästen får inte lämna hotellet. Om hotellgästen lämnar hotellet kommer lagliga åtgärder vidtas mot hotellägaren och gästen. 

Specialkost

Inte ens hotellets mat kommer undan granskning då menyn på hotellrestaurangerna ska bestämmas av hälsodepartementet. När gästen anländer till hotellet måste den också genomgå en välkomstceremoni där denne ska dricka Kadha, en traditonell huskur mot förkylningar och virus.

Sjunklingar gör sig icke besvär

Hotellen har också ansvaret för att inte ta emot personer med förkylningar, njurproblem, lungproblem eller feber. Hotellindustrin ställer sig frågande om hur de ska kunna kunna kontrollera detta och anser att kontrollfunktioner borde ligga på staten och inte hotellen.

Vägrar att öppna

På grund av de regler som satts upp av delstaten anser hotellorganisationen att det inte är möjligt att öppna upp delstatens hotell. Att transportmöjligheterna för turister är försvårad för tillfället gör inte läget bättre. 

Vi återkommer med mer information allt eftersom läget ändrar sig.

Läs mer

Läs mer om Himachal Pradesh och resor dit i våra guider

Läs mer på Tribune India

Obs! Håll koll på situationen kring Corona innan du bokar din resa till Indien!